"Porziņģis gribēja maiņas darījumu." Apskatnieks par situāciju "Mavericks" nometnē (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Markuss Moriss
Kristaps Porziņģis un Markuss Moriss Foto: AP/Scanpix

ESPN Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieki Braiens Vindhorsts, Tims Makmahons un Tims Bontempss podkāstā "The Hoop Collective" apsprieda Dalasas "Mavericks" aizvadītās sezonas beigu situāciju.

Dalasas "Mavericks" aizvadīto sezonu noslēdza ar zaudējumu septiņu spēļu "play-off" sērijā pret Losandželosas "Clippers".

Viens no apspriestākajiem tematiem tobrīd bija Kristapa Porziņģa snieguma kritums tieši izslēgšanas spēlēs. Neskatoties uz to, ka latvieša zemāka iesaiste uzbrukumā bija trenera lēmums, ko atzina gan viņš, gan pats Riks Kārlails, produktivitātes kritums statistikas ailēs bija visai drastisks.

Makmahons uzskata, ka Porziņģa mērs pēc izslēgšanas spēlēm bijis pilns, tomēr trenera maiņa latvieša pacietību pagarinājusi.

"Teikšu tā - pagājušās sezonas beigās Porziņģis gribēja maiņas darījumu. Es saprotu, ka viņš šobrīd jūt, ka ar trenera maiņu viņš sagaidīs jaunu sākumu. Porziņģis ir aizvadījis starpsezonu bez veselības likstām, līdz ar to viņam bija laiks ne tikai strādāt pie savām prasmēm, bet arī ķermeņa noturības un citiem aspektiem. Viņš atgriezīsies ar svaigām sajūtām," sacīja Makmahons.

Porziņģis savas karjeras laikā vienreiz maiņas darījumu jau ir pieprasījis, no Ņujorkas "Knicks" nonākot Dalasas "Mavericks" rindās. Braiens Vindhorsts uzskata, ka latvietis vēlreiz maiņas darījumu nebūtu pieprasījis.

"Aizvadītās sezonas beigās viņš nebūtu prasījis maiņas darījumu. Viņš ir pietiekami gudrs, lai saprastu situāciju. Galu galā, viņš vienreiz to jau izdarīja," piebilda Vindhorsts.

Tomēr Makmahons palika pie sevis teiktā, ka Porziņģis, vismaz uzreiz pēc "play-off" sērijas beigām gribēja maiņas darījumu: "Viņš stūrī pārbaudīja vēju "play-off" sērijas garumā. Viņš cerēja, ka tiks aizmainīts. Cik es esmu dzirdējis, viņš šobrīd ir noskaņots optimistiskāk."

Pārliecību par Porziņģa lomas paplašināšanos uzbrukumā vieš arī jaunā komandas galvenā trenera Džeisona Kida nesenie izteikumi: "Mēs gribam, lai viņš [uzbrukumā] kustās un dara to pašu, ko darīja pirms viņam [izslēgšanas spēlēs] tika uzticēts uzdevums pildīt konkrētu lomu. Manuprāt galvenais ir tas, ka viņš jūtas ērti un aprod ar jaunajām lietām. Bet es domāju, ka KP aizvadīs kolosālu sezonu."

Regulāro sezonu "Mavericks" sāks 21. oktobrī, viesojoties pie Atlantas "Hawks".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu