Bertāns un Porziņģis iekļuvuši neglaimojoša topa pašā augšgalā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns
Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix/ Apollo.lv kolāža

ASV medijs "theScore" apkopojis topu, kurā atspoguļoti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji ar sliktākajiem līgumiem. Diemžēl topa augšgalā atrodami arī latviešu basketbolisti Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis.

Sporta medija "theScore" veidotajā topā apkopoti 15 spēlētāji, kuru līgumi ar konkrētajām komandām uzskatāmi par sliktiem. Kritēriji šim topam ir dažādi - līgumu ilgums, summas, spēlētāja sniegums, traumatiskums, vai arī visu uzskaitīto kritēriju kopums.

Ne pārāk glaimojošā topa pieciniekā iekļuvuši arī latvieši Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis.

Topa piektajā vietā ierindojas "Mavericks" centra spēlētājs Kristaps Porziņģis. Viņa iekļaušana topa augšgalā pamatota šādi:

"Pēc pievienošanās Dalasas "Mavericks" vienībai 2018./2019. gada sezonā, Porziņģis laukumā ir izgājis tikai 68% komandas spēļu. Var paredzēt, ka savainojumi turpināsies, ņemot vērā viņa augumu un pieredzi ar savainojumiem. 2023./2024. gada sezonā viņš aizņems 21,5% no "Mavericks" vietas zem algas griestiem," raksta "theScore" apskatnieks Enrjū Poters. 

"Vai Dalasa pievienos drafta izvēles, lai tiktu vaļā no Porziņģa līguma, vai arī riskēs ar Dončiča nokaitināšanu, atstājot viņu kopā ar otro opciju, kurš nespēj konstanti būt laukumā?"

Vietu "augstāk" par Porziņģi jeb ceturtajā pozīcijā atrodams Dāvis Bertāns, kura atrašanās topā tiek pamatota ar viņa produktivitātes kritumu pagājušajā sezonā.

"Bertāna trīspunktu metienu statistika joprojām ir laba. Tomēr viņa 42,6% precizitāte no 2018.-2020. gadam izskatās daudz labāk nekā pagājušās sezonas 39,5% rādītājs. It sevišķi, ja ņemam vērā, ka viņš daudz atdod savā laukuma galā," raksta Poters.

Augstāk par latviešiem sliktāko līgumu topā bija tikai veterāni Rasels Vestbruks (Losandželosas "Lakers"), Džons Vols (Hjūstonas "Rockets"), kā arī paša sliktākā kontrakta īpašnieks Kevins Lovs (Klīvlendas "Cavaliers").

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu