Covid-19 ⟩ "MFD Laboratorija" palielinājusi testēšanas kapacitāti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Horth Rasur/Shutterstock

"MFD Laboratorija" stiprinājusi testēšanas kapacitāti, kas ļauj laboratorijai atgriezties pie 76 000 testējamo skolēnu, vienlaikus neierobežojot citu iedzīvotāju testēšanu, kas ir būtiski, strauji pieaugot Covid-19 saslimstības rādītājiem, informēja laboratorijā.

Lai nodrošinātu veiksmīga un savlaicīga testēšanas procesa norisi, "MFD Laboratorija" palielinājusi zvanu centrā strādājošo operatoru skaitu par 50%, tikmēr reģistrācijas procesā iesaistīto cilvēku skaits trīskāršots.

Laboratorijā palielināts arī medicīnisko iekārtu skaits, kas tiek izmantotas testēšanas paraugu apstrādē. Ir veikti arī nepieciešamie uzlabojumi un programmēšanas darbi datu bāzu sistēmās, kas sniedz iespēju veikt operatīvāku testējamo cilvēku sarakstu apstrādi, atvieglo kļūdu identificēšanas procesu iesniegtajos sarakstos.

Pilnveidota arī loģistikas sistēma, kas pašlaik izglītības iestādēm iesniedz iespēju sekot līdzi kurjeru maršrutiem, datumiem, kad no skolām tiek paņemti testēšanas paraugi, kā arī visām izmaiņām, ja tādas objektīvu apsvērumu dēļ rodas.

"Līdz ar lēmumu Latvijā izvērst masveida skolēnu un izglītības iestāžu darbinieku testēšanu, ir skaidrs, ka tā ir bezprecedenta pieredze.

Laboratoriju veiktspēja tiek pārbaudīta reāllaikā. Tām nebija izmēģinājuma iespēju, lai pārbaudītu, kā ieviestā testēšanas sistēma strādā," komentēja SIA "MFD Veselības grupa" izpilddirektors Einārs Giels.

Pēc viņa paustā, būtisks izaicinājums laboratorijas testēšanas jaudai bija mainīgais testējamo skolēnu skaits - īsā laika posmā tas dubultojās, sasniedzot 76 000, kas tiešā veidā ietekmēja nepieciešamību kāpināt laboratorijas kapacitāti.

"Ir tikai pašsaprotams, ka laboratorijai bija nepieciešams laiks, lai to paveiktu. Esam proaktīvi veikuši visus nepieciešamos uzlabojumus, neapturot ne izglītības iestāžu darbinieku un skolēnu, ne citu iedzīvotāju testēšanu, kas ir jo īpaši svarīgi šobrīd, kad saslimšanas gadījumu skaits ar Covid-19 strauji palielinās," apgalvoja Giels.

Tāpat "MFD Veselības grupa" izpilddirektors uzsvēra, ka pašlaik sabiedrības veselības un drošības interesēs ir stiprināt ikvienas laboratorijas kapacitāti, jo, pieaugot Covid-19 pozitīvo gadījumu skaitam, tiek ietekmēts arī testu apjoms, ko viena laboratorija var apstrādāt.

Iepriekš Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" ziņoja, ka "MFD laboratorija" nespēj tikt galā ar līgumsaistībām un testu atbildes kavējas nesamērīgi ilgi vai nepienāk vispār, tādēļ Nacionālais veselības dienests samazināja laboratorijas testējamo skolēnu skaitu no 76 000 līdz 38 000.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu