FOTO ⟩ "Brīvības piemineklis iegūs gaismu." Informē par Brīvības pieminekļa izgaismošanas procesu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Informē par Brīvības pieminekļa izgaismošanas procesu
Foto: Informē par Brīvības pieminekļa izgaismošanas procesu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda padomes locekle un "Ziedot.lv" vadītājā Rūta Dimanta uzsvēra, ka šis ir vēsturisks brīdis, jo, pateicoties sabiedrības atsaucībai - ziedojot Latvijas tautas simbola izgaismošanai - un fonda pārstāvju neatlaidīgam darbam, iecerētais projekts taps realizēts.

"Brīvības piemineklis iegūs gaismu, kas ļaus tam pilnā apjomā vēstīt par tā vērtību arī vistumšākajā laikā," uzsvēra Dimanta.

Pasākumā interesenti tiks iepazīstināti ar izgaismošanas projekta tapšanu - kā to paveiks, ar ko nāksies sadarboties, lai darbs tiktu paveikts pēc iespējas ātrāk. Ar simbolisku lāpu iedegšanu ap Brīvības pieminekli tiks izgaismota būvdarbu sākšana, godinot tēlnieka Kārļa Zāles projektu "Mirdzi kā zvaigzne", kurš kļuva par uzvarētāju 1930. gada decembrī, kad konkurss pieminekļa metiem noslēdzās.

Svinīgā Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekta būvdarbu uzsākšanas pasākumā piedalīsies fonda iniciators Valdis Zatlers, fonda valdes un padomes locekļi, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP), projekta arhitekts Austris Mailītis, Kultūras ministrijas, Kultūras mantojuma pārvaldes, Rīgas pieminekļu aģentūras pārstāvji, kā arī fonda atbalstītāji.

Brīvības pieminekļa izgaismošanas un tā apkārtnes labiekārtošanas projekta realizēšanu veiks Rīgas pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma", bet AS "Būvuzņēmums Restaurators" nodrošinās vispārējo būvdarbu vadīšanu. Projekta realizācija tiek veikta par privāto ziedojumu, Rīgas pašvaldības un valsts budžeta līdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu