Sākti būvdarbi Brīvības pieminekļa izgaismošanai. Projekta pabeigšanai pietrūkst 25 000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brīvības piemineklis.
Brīvības piemineklis. Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekta izstrādes pabeigšanas sākti būvdarbi pieminekļa izgaismošanai, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē.

Brīvības pieminekļa izgaismošanas un tā apkārtnes labiekārtošanas projekta realizēšanu veiks pašvaldības aģentūra "Rīgas gaisma", bet AS "Būvuzņēmums Restaurators" nodrošinās vispārējo būvdarbu vadīšanu.

Projekts tiek realizēts par privāto ziedojumu, Rīgas pašvaldības un valsts budžeta līdzekļiem. Svinīgajā pasākumā visi projekta īstenotāji parakstījās Brīvības pieminekļa Goda grāmatā.

Lāpas iedegšana kā simbols izgaismošanas būvdarbu sākšanai izvēlēts par godu tēlnieka Kārļa Zāles projektam "Mirdzi kā zvaigzne", kurš arī kļuva par uzvarētāju 1930.gada decembrī, kad konkurss pieminekļa metiem noslēdzās.

Pašlaik projekta pabeigšanai pietrūkst 25 000 eiro.

Projekta sākotnējā izmaksu tāme, izstrādājot projektu ar māksliniecisku izgaismojumu, un tā tehnoloģiskā realizācija ir aptuveni 350 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

No tiem privātos ziedojumos savākti 70 943 eiro. Daļu nepieciešamo līdzekļu nodrošina Latvijas valsts un Rīgas domes līdzfinansējums.

Brīvības pieminekļa izgaismošanas un tā apkārtnes labiekārtošanas projekta realizēšanas nolūkos "Rīgas gaisma" nodrošinās esošo apgaismes balstu un gaismekļu demontāžu, esošo koku aizsardzību būvdarbu laikā, pamatu izbūvi jaunajiem apgaismes balstiem atbilstoši būvprojekta risinājumiem.

Tāpat tiks veikta tehnoloģijai atbilstošu jaunu apgaismes balstu un gaismekļu montāža, kā arī pazemes infrastruktūras izbūve - bruģa demontāža, tranšejas izbūve, kabeļu iegāde un montāža, informācijas sinhronizācijas un optiskā kabeļa izveide.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu