Svēršanās pirms lielās cīņas: Džošua krietni smagāks par Usiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua (pa kreisi) un Oleksandrs Usiks.
Entonijs Džošua (pa kreisi) un Oleksandrs Usiks. Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas smagsvaru bokseris Entonijs Džošua sver par 9,5 kg jeb 19 mārciņām vairāk nekā ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks pirms sestdienas cīņas, noskaidrojās piektdien notikušajā oficiālajā svēršanas procedūrā.

Džošua sestdien aizstāvēs Pasaules boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās boksa federācija (IBF) un Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

31 gadu vecais britu bokseris sver 240 mārciņas (109 kilogrami), bet ukrainis pašlaik ir sasniedzis karjeras lielāko svaru 221,5 mārciņas (100,5 kilogrami).

Džošua ir ne tikai smagāks par pretinieku, bet viņam ir arī priekšrocība augumā un daļa bukmeikeru paredz boksera uzvaru. Savukārt Usika veiklās kustības un vispārīgā meistarība ir iemesli, kāpēc vairāki apskatnieki paredz spraigu cīņu.

Britu bokseris uzskata, ka ir labākajā fiziskajā formā un svarā, lai spētu aizstāvēt savus titulus.

"Es jūtos labi," viņš paziņoja presei. "Mans svars var svārstīties vai pat kļūt mazāks, taču pašlaik jūtos labi. Man būs jācīnās ar bokseri ar ātrām kājām un rokām, tāpēc jābūt gatavam visas cīņas laikā."

Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāru Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Tikmēr 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījās oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis.

Tiek paredzēt, ka uz cīņu Anglijas futbola premjerlīgas kluba Totenhemas "Hotspur" stadionā ieradīsies vairāk nekā 60 tūkstoši skatītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu