Vairāk nekā divus gadus pēc valdes atlaišanas meklē jaunu Preiļu slimnīcas valdi (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vietas norādes ceļa zīme - Preiļi novads. Ilustratīvs attēls.
Vietas norādes ceļa zīme - Preiļi novads. Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Vairāk nekā divus gadus pēc valdes atlaišanas Preiļu novada pašvaldība izsludinājusi konkursu uz trim valdes locekļu amatiem SIA "Preiļu slimnīca", liecina pašvaldības publiskotie sludinājumi.

No valdes priekšsēdētāja amata pretendentiem tiek gaidīta augstākā izglītība inženierzinātnēs, ekonomikā, vadības zinātnē, medicīnā vai jurisprudencē. Tāpat tiek prasīta arī vismaz triju gadu pieredze pēdējo desmit gadu laikā kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vai lielas struktūrvienības vadītāja amatā vai arī vismaz triju gadu darba pieredze pēdējo desmit gadu laikā publiskās pārvaldes institūcijas vadītāja, vadītāja vietnieka vai lielas struktūrvienības vadītāja amatā.

Kandidātiem jāpiemīt prasmei patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, stratēģiskajai domāšanai, kas vērsta uz rezultāta sasniegšanu. Jābūt arī izpratnei par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību, darbību un labas korporatīvās pārvaldības principu pārzināšana.

Pašvaldība sagaida arī izpratni par slimnīcas darbības stratēģijas realizēšanu, tai skaitā izpratne par slimnīcas attīstību un stratēģisko plānošanu, labas komunikācijas prasmes, spēju strādāt komandā, spēju argumentēt un aizstāvēt savu viedokli. Starp prasībām ir arī teicamas latviešu valodas zināšanas, taču vēlamas arī krievu valodas un angļu valodas zināšanas.

Kandidātiem jābūt arī teicamām iemaņām darbā ar datoru, izpratnei par Eiropas Savienības fondu projektu realizēšanu. Nākamajam valdes priekšsēdētājam arī jāatbilst Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma prasībām un jābūt nevainojamai reputācijai.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājam noteiktais atalgojums ir 2200 eiro.

Tāpat pašvaldība meklē divus slimnīcas valdes locekļus. Viens no tiem ir valdes loceklis finanšu jautājumos, savukārt otrs - valdes loceklis medicīnas jautājumos.

Valdes locekļiem pašvaldība piedāvā 500 eiro atalgojumu.

Pieteikties visiem trim amatiem iespējams līdz 30.septembrim.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka slimnīcas valde atlaista 2019.gada 9.maijā, lēmumu pamatojot ar sliktu pārvaldību. Par pagaidu valdes priekšsēdētāju kļuva Skaidrīte Žukova.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu