Botass motora dēļ Krievijas "Grand Prix" sāks no pēdējām starta vietām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

"Mercedes" komandas somu pilots Valteri Botass Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Krievijas "Grand Prix" sacensības svētdien Sočos pēc dažu motora detaļu nomaiņas sāks no pēdējām starta vietām.

Izmaiņas Botasa bolīdā veiktas naktī uz svētdienu, ziņo komanda.

Botass ir jau ceturtais braucējs, kurš saņēmis šādu sodu Sočos. Iepriekš ar šādu likteņa pavērsienu saskārās arī čempionāta līderis nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull", "Ferrari" pilots Šarls Leklērs un kanādietis Nikolass Latifi no "Williams", kuru braucamo motoriem arī tika veiktas izmaiņas.

Soms sākotnēji kvalificējās septītajā vietā, bet startēs no 17.vietas, tikai par trim vietām apsteidzot Verstapenu, kurš ir Botasa komandas biedra brita Lūisa Hamiltona konkurents cīņā par čempiona titulu.

"Mercedes" apstiprināja, ka šis ir taktisks gājiens, Botasam tiekot tuvāk Verstapenam un nodrošinot iespēju bremzēt nīderlandieša iespējas pakāpties augstāk. Hamiltons sacensībām kvalificējās ceturtajā vietā.

Jau ziņots, ka "McLaren" pilots brits Lendo Noriss sestdien pirmo reizi karjerā izcīnīja uzvaru F-1 posma kvalifikācijas sacensībās.

Otrais ātrākais sestdien mitrajos laika apstākļos bija "Ferrari" pilots Karloss Sainss juniors, bet kopā ar Hamiltonu no otrās starta rindas startēs cits britu braucējs Džordžs Rasels ("Williams").

Pēc 14 posmiem un divām sprinta sacensībām kopvērtējuma līderis ar 226,5 punktiem ir Verstapens, kurš par pieciem punktiem apsteidz Hamiltonu.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu