FOTO un VIDEO ⟩ Bērziņš pamatlaika izskaņā izrauj Rīgas "Dinamo" vēsturisku uzvaru pret "Sočiem" (580)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) mājās uzvarēja Latvijas aizsarga Jāņa Jaka pārstāvēto "Soču" klubu.

Uzvaras vārtus Rīgas komandai 88 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Daniels Bērziņš. Pirms tam ripu pretinieku vārtos ieraidīja arī Nikolajs Jeļisejevs, kurš šajā sezonā izcēlies jau piecas reizes. Vārtus sargāja Juhans Matsons.

Pirmajā periodā pretiniekiem bija izteikts pārsvars uzbrukumā un trīsreiz vairāk metienu pa vārtiem - 12:4. Tiesa, Soču hokejisti neizmantoja nevienu no trim vairākumiem.

Spēles otrajā nogrieznī laukuma saimnieki izrādīja lielāku pretestību un cīņas gaita izlīdzinājās, taču arī "Dinamo" hokejisti nerealizēja trīs vairākuma iespējas.

Rīdzinieki vadībā izvirzījās trešā perioda septītajā minūtē, kad Jeļisejevs vairākumā, ieturot pauzi, izdarīja metienu pa vārtiem. Ripai vārtos palīdzēja nonākt Gints Meija, kurš pilnībā aizsedza viesu vārtsarga Magnusa Hellberga skatu.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Amirs Garajevs ar tālu un netraucētu metienu panāca neizšķirtu 1:1. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 88 sekundes, Mārtiņš Karsums laukuma malā izcīnīja ripu un piespēlēja to Bērziņam, kurš ar vienu māņkustību raidīja to mērķī - 2:1.

Pirmdien savā starpā tikās divas vājākās Rietumu grupas komandas. Pēc aizvadītām 11 spēlēm Rīgas "Dinamo" Rietumu grupā ierindojas priekšpēdējā 11.vietā ar deviņiem izcīnītiem punktiem, bet "Soči" ar astoņiem punktiem 12 cīņās ir pozīciju zemāk.

No izbraukuma rīdzinieki atgriezās ar vienu punktu pēdējās trīs spēlēs, pēdējā mačā Čerepovecā tiekot pie zaudējuma papildlaikā.

Tikmēr "Soči" pēdējās deviņās spēlēs svinējuši tikai vienu uzvaru, pēc 1:0 uzvaras Ņižņekamskā pār vietējo "Ņeftehimik" atkal ciešot divus zaudējumus - 0:4 pret Maskavas "Dinamo" un 2:4 pret Helsinku "Jokerit".

Abas komandas KHL nūjas krustojušas 19 reizes, no kurām "Dinamo" hokejisti tikai šoreiz uzvarēja pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā visās četrās savstarpējās cīņās uzvarēja "Soči", pēdējā cīņā to izdarot pagarinājumā.

Trešdien "Dinamo" mājās uzņems Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam būs izbraukums uz Tālajiem Austrumiem.

"Dinamo" galvenais treneris šosezon ir krievu speciālists Sergejs Zubovs, bet viņam asistē Valērijs Kuļibaba, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu