Aizvadītajā nedēļā Latvijā vakcinācijas pret Covid-19 rādītāji ir uzlabojušies (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pagājušajā nedēļā vakcinācijas pret Covid-19 rādītāji atkal uzlabojušies - poti saņēmuši vismaz 36 000 cilvēku, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) šodien paustā pēc koalīcijas sanāksmes.

Ministrs atzīmēja, ka šāds vakcinācijas rādītājs ir salīdzināms ar augusta otrās puses datiem.

Pavļuts arī uzsvēra, ka situācija ar Covid-19 izplatību ir nopietna, slimnīcu piepildījums strauji aug un pēc jauniem inficēšanas gadījumiem Latvija ir piektajā vietā Eiropas Savienībā.

Veselības ministrs vērsa uzmanību, ka varētu piepildīties Veselības ministrijas iepriekš prognozētais, ka līdz šī mēneša beigām slimnīcās būs 500 pacientu, kuri saslimuši ar Covid-19. Šis negatīvais process turpināsies, ja "kā sabiedrība neveiksim būtiskas izmaiņas", kuru veikšanai ir sagatavoti attiecīgi grozījumi Ministru kabineta noteikumos.

Kā ziņots, otrdien valdība skatīs izstrādāto jauno Covid-19 pārvaldības regulējumu jeb pilnveidotos Ministru kabineta noteikumus Nr.360, šodien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Paredzēts, ka jaunie noteikumi noteiks pienākumu vakcinēties konkrētām profesijām.

LETA jau vēstīja, ka tiks noteikta prasība no 1.novembra obligāti būt vakcinētiem visiem darbiniekiem veselības, izglītības un sociālās aprūpes iestādēs. Prasība potenciāli varētu attiekties arī uz citu sfēru darbiniekiem, ja tā tiks nolemts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu