Latvijā pieaug "antivakseru" agresija internetā. Mediķi piedzīvojuši pat fiziskus uzbrukumus, ziņo "TV3 Ziņas" (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pawel Michalowski/shutterstock.com

Pēdējo mēnešu laikā pieaudzis agresīvu interneta komentāru skaits, kā arī Covid-19 noliedzēji arvien biežāk draud mediķiem, skolotājiem un likumsargiem. Draudi tiek izteikti ne tikai internetā, bet arī fiziskā veidā, ziņo raidījums "TV3 Ziņas".

Izteiktu agresīvu komentāru daudzuma pieaugumu VDD novēroja dienās, kad Rīgā vai citviet norisinājās protesta pasākumi pret vakcināciju un valstī noteiktajiem drošības pasākumiem Covid-19 izplatības mazināšanai, kā arī nākamajā dienā pēc šiem pasākumiem.

Konstatēti aicinājumi uz vardarbību, vēršoties pret lēmumu pieņēmējiem, policijas darbiniekiem, skolotājiem, ārstiem.

"Pats esmu saņēmis pazemojošas vēstules. Gluži fiziski īstenoties vēl neviens nav izteicis, bet kolēģi ir saņēmuši reāli īstenojamus draudus, viņi ir vērsušies tiesībsargājošās iestādēs, ir bijuši arī reāli uzbrukumi!

Uz ielas, nejauši satiekot, atpazīstot. Attiecīgi reaģējot. Situācijas ir beigušās bez būtiskiem kaitējumiem, paldies Dievam, bet risks pastāv,” teic Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis.

NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā skaidro, ka daļu atbildības par radikāļu ierakstu popularitāti ir jāuzņemas lielo sociālo tīklu uzturētājiem, kas rada pamatīgu informatīvo burbuļu efektu.

"Algoritms maksimāli veicina šādas informācijas izplatību, kā arī vēl maksimāli pasniedz ļoti līdzīgas informācijas, ja tu vienreiz esi tādas “šērojis”, tas noteikti ir soctīklu atbildība! Viņiem ir rekordpeļņas, tur ir disbalanss starp to, cik ļoti tas grauj sabiedrību no iekšienes, ne tikai Latvijai," vērš uzmanību NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra vadītājs Jānis Sārts.

Plašāk skaties "TV3 Ziņas" sižetā:

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu