Nelikumīga robežas šķērsošana un bēgšana no uzbrucējiem. Rēzeknes pilsētas skolu audzēkņi iejutās bēgļu lomā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: A.Vītols/Valsts robežsardzes koledža

Pagājušajā piektdienā, 24. septembrī, norisinājās Rēzeknes pilsētas domes Sporta pārvaldes, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs" un Valsts robežsardzes koledžas sadarbības pasākums ar mērķi veicināt skolu audzēkņu izpratni par problēmām, kas saistītas ar bēgļu gaitām.

Sadarbības pasākums notika Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās un taktiskās apmācības centra mācību poligonā "Janopole", kur pasākuma dalībnieki - Rēzeknes pilsētas skolu audzēkņi - darbojās praktiski.

Kopā ar Valsts robežsardzes koledžas mācībspēku pārstāvjiem un kadetiem izspēlēja reālas dzīves situācijas: nelikumīgi šķērsoja Latvijas robežu pārvadātāju pavadībā, bēga no uzbrucējiem pāri valsts robežai uz kaimiņvalsti, iekārtoja telšu ciematu, meklēja un aizturēja nelikumīgus robežas šķērsotājus un veica sākotnējās darbības ar patvēruma meklētājiem.

Skolēniem sadarbības pasākums bija izzinošs, jo viņi iepazinās ar robežsarga profesiju, gan arī iejutās bēgļu lomā, attīstot iemaņas savas drošības nodrošināšanai.

Sadarbības pasākuma noslēgumā skolēni analizēja piedzīvoto, raksturoja nepareizu rīcību un drošas rīcības modeļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu