Par veikalu apmeklēšanas ierobežojumiem nevakcinētajiem valdība varētu lemt nākamnedēļ (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iepirkumu ratiņi veikalā. Ilustratīvs attēls.
Iepirkumu ratiņi veikalā. Ilustratīvs attēls. Foto: Lin Xiu Xiu/Shutterstock.com

Par iespēju saņemt tirdzniecības pakalpojumus pret Covid-19 nevakcinētajām personām valdība varētu lemt nākamnedēļ, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) teiktā otrdienas Ministru kabineta sēdē.

Valdība šodien izskata jauno Covid-19 pārvaldības regulējumu jeb pilnveidotos Ministru kabineta noteikumus Nr.360, kuros attiecībā uz tirdzniecības pakalpojumiem paredzēts, ka tie tiek sniegti epidemioloģiski nedrošā vidē. Tas nozīmē, ka veikalus, tāpat kā līdz šim, varētu apmeklēt jebkurš iedzīvotājs, nevis tikai tie, kuriem ir sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts vai negatīvs Covid-19 tests.

Vienlaikus Pavļuts pauda cerību, ka nākamnedēļ jautājums, kas skar tirdzniecības pakalpojumu sniegšanu, valdībā tomēr tiks skatīts.

"Mums ir palicis liels neatrisināts jautājums attiecībā uz tirdzniecību. Tā ir vide, kur ir masveidīga cilvēku satikšanās, tostarp nevakcinētu cilvēku satikšanās, kas ir galvenais risks šajā rudenī. Attiecīgi vistuvākajā laikā, es ceru, nākamnedēļ, būs iespējams panākt vienošanos par šiem jautājumiem ar Ekonomikas ministriju un pieņemt lēmumu," sacīja Pavļuts, uzsverot, ka tas esot augtākajā mērā nepieciešams pirmām kārtām no drošības viedokļa.

Jau vēstīts, ka kopš 13.septembra arī Lietuvā ir spēkā ierobežojumi cilvēkiem, kuriem nav tā dēvētās iespēju pases - dokumenta, kas apliecina, ka cilvēks ir vakcinēts pret Covid-19, pārslimojis šo slimību vai pēdējo 48 stundu laikā saņēmis negatīvu testa rezultātu.

Viņiem atļauts iepirkties tikai nelielos ikdienā nepieciešamāko preču veikalos ar atsevišķu ieeju no āra, apmeklēt bibliotēkas un muzejus un saņemt nepieciešamos valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumus, bet liegts apmeklēt sabiedrisko ēdināšanas iestāžu iekštelpas, sporta klubus, saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus un piedalīties pasākumos, kuros dalībnieku skaits pārsniedz 500.

Tomēr nozares pārstāvji vairākkārt aicinājuši šāda veida regulējumu Latvijā tomēr nepieņemt.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu