FOTO ⟩ "Šovasar strādāju daudz vairāk." Dāvis Bertāns par pagātnes neveiksmēm un jauno sezonu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Latviešu snaiperis Dāvis Bertāns Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mediju dienā atskatījās uz aizvadīto sezonu, atklājot, ka šovasar ir trenējies vairāk nekā jebkad iepriekš.

Dāvim Bertānam aizvadītā sezona pavisam noteikti nebija no labākajām. Fiziskās formas atgūšana sezonas sākumā, cīņa ar Covid-19, kā arī savainojumi pavisam noteikti nepalīdzēja latviešu snaiperim demonstrēt sniegumu, ko fani no viņa bija gaidījuši.

Arī pats Bertāns un pagājušo sezonu atskatījās ar skepsi: "Pagājušā sezona bija viena no tādām, kuru vēlies aizmirst. Gribētu, lai šis viens gads manā karjerā tā arī paliktu. Lai varētu teikt, ka tas bija ārpus normas."

Neskatoties uz savainojumiem un inficēšanos ar Covid-19, Bertāns regulārajā sezonā tik un tā uzrādīja ļoti cienījamu precizitāti no trīspunktu līnijas (39,5%), kas gan salīdzinājumā ar iespēto 2019./2020. gada sezonā (42,4%) vērtējams kā ievērojams kritums.

Arī pats Bertāns uzskata, ka tālmetienu speciālisti visas sezonas garumā trejačus nerealizēs ar konstantu precizitāti, tomēr viņš cer, ka krituma brīžus viņam izdosies viegli pārvarēt arī psiholoģiski: "Snaiperiem nebūs tā, ka tie visas sezonas garumā metīs trīspunktu metienus ar 45% vai 50% precizitāti. Vienmēr gadīsies kāds kritums, kas būs kā neliels psiholoģisks pārbaudījums."

Tāpat latviešu snaiperis savu daļu kritikas saņēma par fiziskās formas trūkumu aizvadītās sezonas sākumā. Pēc Dāvja teiktā šīs sezonas sākumā tas neatkārtošoties.

"Šovasar strādāju daudz vairāk un noteikti esmu gatavs sezonai. Iepriekšējo sezonu pabeidzu ar traumu un pusi vasaras nācās atgūties," sacīja Bertāns.

Šajā starpsezona "Wizards" vienība pārtrauca sadarbību ar līdzšinējo galveno treneri Skotu Bruksu, viņu aizstājot ar Vesu Anseldu jaunāko. Vaicāts par jauno komandas stūrmani, Bertāns atklāja, ka Anselds, komandu, kura šajā starpsezonā piedzīvoja ievērojamas sastāva pārmaiņas, aicinājis uz treniņnometni ierasties cik vien agri iespējams.

"Ar Anseldu nedaudz aprunājāmies. Viņš aicināja lielāko daļu spēlētājus ierasties tik laicīgi, cik vien iespējams, lai mēs varam aprast ar treneru štābu. Viņš vēlas redzēt bumbas kustību, kas, manuprāt, ir ļoti labi," piebilda latviešu basketbolists.

"Pats svarīgākais šobrīd ir visiem turēties kopā un pēc iespējas ātrāk izveidot savstarpēju "ķīmiju". Nebūs nekāds pārsteigums, ja sezonas ievadā mums spēle īsti nevedīsies. Taču ceru, ka pēc iespējas ātri varēsim demonstrēt labu basketbolu," piebilda Bertāns.

Gatavojoties jaunajai sezonai, "Wizards" aizvadīs četras pārbaudes spēles, no kurām pirmā norisināsies jau 6. oktobrī, kad vašingtonieši tiksies ar Hjūstonas "Rockets".

2021./2022. gada sezonu Vašingtona sāks ar izbraukuma spēli Toronto, kur tiksies ar vietējo "Raptors".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu