Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ Jānis Krīvēns: Mēs vairs nevaram trīs dienas no vietas sēdēt "pritonā"! (2)

Jānis Krīvēns (Krivenchy) Foto: Lauris Vīksne
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Populārās grupas "Singapūras satīns" mūziķis Jānis Krīvēns (Krivenchy) sarunā ar "Apollo.lv" aizdomājas par to, kā dziedēt izirušu attiecību sāpes, pastāsta par profesionālajiem nākotnes mērķiem, kā arī pieskaras tādai tēmai kā vecums, atklājot, kādas jaunas šķautnes var saskatīt grupas puišu dzīvēs.

Grupas "Singapūras satīns" un dziedātājas Samantas Tīnas jaunais kopdarbs – singls "Plāksteris" gluži kā neapturama lavīna gāžas pār pašmāju informatīvo telpu. Grupas dalībnieki ar Samantu Tīnu sniedz intervijas pašmāju televīzijās, radio un citos plašsaziņas līdzekļos.

"Man jau liekas, ka mums ar katru dziesmu ir tāds vilnis, bet ar šo dziesmu tas sanācis īpaši liels. Statistikas ziņā šī dziesma izgriež pogas ārā pilnīgi jeb kam, kas cits iznācis. Un tā ir arī no mūsu pēdējiem singliem un klipiem, man šķiet, skaitliski visstraujāk augošā un populārākā. Tad jau laikam cilvēkiem patīk?" prāto Jānis Krīvēns.

Vaicājot, kāpēc tieši grupas mūziķi, ierakstot jauno singlu, izvēlējušies sadarboties ar Samantu Tīnu, Jānis atbild ar pretjautājumu: "Vai jūs varētu iztēloties kādu citu!?". Domās pārcilājot pašmāju daiļā dzimuma skatuves mākslinieces, Jānis jau turpina slavēt sadarbību ar Samantu Tīnu: "Man jau iepriekš ar Samantu bija izveidojusies diezgan laba sadarbība šovā "Balss maskā". Tāpēc domāju, ka būtu organiski, ka viņa tur būtu. Un arī tagad, kad viņa ir piedalījusies dziesmas tapšanā, mēs nevaram iedomāties citu variantu. Tiešām nevaram. Viņa tik perfekti iederas. Un viņa ir tik stipra, drosmīga un talantīga māksliniece.

Mēs zinām, ka bišķiņ vajag "pautus", lai ar mums strādātu (smejas). Un metafotriski izsakoties, Samantai viņi ir daudz lielāki nekā lielākajai daļai Latvijas džeku. Man liekas, ka ļoti, ļoti forši!

Es pats viņu sagaidīju ierakstu studijā, kad Samanta ieradās ierakstīt vokālu. Viss notika tik organiski, plūstoši un galvenais - profesionāli. Nu kā! Mēs ar džekiem notis nemākam. Viņa ienāk studijā un uzreiz producentam Rūdolfam arī dīdžejam Rudd prasa: "Tā, kādās notīs? Šitā vai tā, vai vēl augstāk gribi?"."

Skaidrojot, kāds tad mūziķiem mērķis, laižot klajā jauno singlu "Plāksteris", vai ir doma ar šo hitu iegūt visas mūzikas balvas, Jānis teic: "Patiesībā mērķis bija uztaisīt labu mūziku, kas pašiem un cilvēkiem patīk. Tāds ir galvenais mērķis.

Protams, būtu forši, ja mēs varētu tikt "Muzikālajā bankā" atkal, jo mums ir tāda nepabeigta padarīta darba sajūta pēc iepriekšējās reizes. Mēs pagājušajā reizē, uzstājoties Daugavpilī, "paņēmām" 3. vietu "Muzikālajā bankā", bet šogad mēs varbūt varētu "paņemt" 1. vietu."

Runājot par jauno singlu "Plāksteris" Jānis Krīvēns ir pārliecināts, ka ikviens mīlētājs ir piedzīvojis tā saucamās "plākstera" attiecības. "Plāksteris sarunvalodā runājot, ir īslaicīgs sakars pēc ilgstošākām attiecībām, lai tev novērstu uzmanību un domas. Gan dziesmā "Plāksteris", gan visās pārējās dziesmās, ko varēs dzirdēt mūsu jaunajā albumā, kas nāks ārā 6. oktobrī, ir vadmotīvs – sirdssāpes un sirdsdēsti.

Mēs esam nobrieduši. Tagad mums ir citas problēmas un kaut kas aktuālāks.

Man nepatīk, ka daudzi komentāros raksta: "Eu, kur ir vecais "Satīns"? Kāpēc jūs vairs nerepojat tā kā agrāk, tā kā sākumā vecais "Satīns"?" Nu paga, es atvainojos! Mēs sākām pirms pieciem, sešiem gadiem rakstīt dziesmas, par to, kā mēs rijam ripas "pritonos" sešos no rīta.

Mums tagad visiem ir ap 30 gadiem, tā kā esam pieauguši vīrieši. Mēs nevaram šajā vecumā un pozīcijā, kad mums visiem ir virs "tricāra", repot par to, kā ar jauniešiem sēžam "pritonā" jau trešo dienu no vietas. Nu pieauguši vīrieši tā nedara! Tas bija skaists posms un ar to viss sākās.

Taču nu esam nobrieduši!

Mēs neesam pamainījušies, bet parādām jaunas šķautnes, kuras mūsos ir bijušas vienmēr, bet šobrīd ir tas īstais laiks tām nākt uz āru," tā mūziķis.

Šā gada decembrī "Singapūras satīns" svinēs sesto dzimšanas dienu. Savukārt pirms tam – 6. oktobrī klajā nāks grupas jaunais albums, kas tapis sadarbībā ar mūzikas izdevniecību "Universal Music Group", kas ļoti daudz palīdzēja un investēja jaunā albuma "Stonks" izveidē.

"Mēs paši uzskatām, ka šis albums ir labākā mūzika, ko jebkad esam radījuši. Un tas apmierinās pilnīgi visus fanus. Es tam svēti ticu. Tas apmierinās fanus, kas tik tikko ir sākuši klausīties "Singapūras satīnu", kā arī tos fanus, kas prasa: "Nu ko!? Kur ir vecais "Satīns"?". Būs pa drusciņai no visa. Labākais, ko varam piedāvāt," piebilst Jānis Krīvēns.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu