Pārtraukti ar Superlīgu saistītie tiesas procesi pret Madrides "Real", "Barcelona" un "Juventus"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
FC "Barcelona" futbolisti
FC "Barcelona" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas futbola asociāciju savienība (UEFA) pārtraukusi ar Superlīgu saistītos tiesas procesus pret Madrides "Real", "Barcelona" un Turīnas "Juventus" vienībām.

Seši Premjerlīgas klubi, kas arī bija pieteikušies jaunajam turnīram, ātri no tā izstājās, taču jau minētie "Real", "Barcelona" un "Juventus" vēlējās turpināt projektu.

Pagājušajā nedēļā Madrides tiesa paziņoja, ka UEFA vajadzētu pārtraukt visas apsūdzības, un pēc sākotnējā tiesas procesa apturēšanas UEFA to ir atcēlusi pavisam.

"Apturot tiesas darbus pret trīs klubiem un to iespējamo UEFA tiesisko regulējumu pārkāpšanu saistībā ar Superlīgu, UEFA Apelāciju komisija apstiprina, ka visi tiesas darbi tiek atcelti tā, it kā tie nebūtu pat sākti," teikts UEFA paziņojumā.

Ja tiks atsākts Eiropas Superlīgas projekts, UEFA varētu vēlreiz uzsākt tiesas procesus.

Jau ziņots, ka aprīļa vidū 48 stundu laikā UEFA, līdzjutēju un politiķu atbalstīta, apslāpēja Anglijas, Spānijas un Itālijas klubu mēģinājumu izveidot savu turnīru.

Superlīgas iniciatoru vidū bija sešas Anglijas premjerlīgas vienības - "Liverpool", Mančestras "United", Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur" -, kā arī pa trim klubiem no Spānijas - "Barcelona", Madrides "Real", Madrides "Atletico" - un Itālijas - Milānas "Inter", "AC Milan", Turīnas "Juventus".

Vēlāk visas sešas Anglijas premjerlīgas komanda atsauca vēlmi piedalīties Superlīgā, šim piemēram pēc tam sekojot arī citām komandām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu