NVA izvēlējusies uzņēmumu dzeloņstiepļu žoga piegādei uz Latvijas-Baltkrievijas robežu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas robežai paredzētā, bet tā arī neuzstādītā žoga fragments.
Baltkrievijas robežai paredzētā, bet tā arī neuzstādītā žoga fragments. Foto: Zane Bitere/LETA

Nodrošinājuma valsts aģentūra (NVA) izvēlējusies uzņēmumu dzeloņstiepļu žoga piegādei uz Latvijas-Baltkrievijas robežu, taču līdztekus aģentūra organizēs vēl papildu iepirkumu par atlikušā robežas posma nosegšanu ar dzeloņstieplēm, ziņo NVA.

"TV3 ziņas" pirmdien ziņoja, ka dzeloņstiepli pagaidu žogam uz Latvijas-Baltkrievijas robežas ir gatavi piegādāt četri uzņēmumi. NVA pārstāve Vendija Pikše-Kučma otrdien aģentūrai LETA teica, ka pirmdien tikai viens no četriem komersantiem iesniedzis piedāvājumu noteiktajā laikā un bija atzīstams par atbilstošu.

Patlaban līgums ir nosūtīts parakstīšanai, tādēļ vēl aģentūra publiski nevēlas nosaukt summu un uzņēmuma nosaukumu. To varēs darīt, kad līgums būs noslēgts.

Piedāvājumu šis uzņēmums bija iesniedzis tikai vienā no cenu aptaujām - daļā par 37 kilometrus "BTO22" tipa dzeloņstieples piegādi. Paredzēts, ka uzņēmumam dzeloņstieples būs jāpiegādā 15 dienu laikā no līguma noslēgšanas brīža.

Otrajā cenu aptaujā par 74 kilometru "CBT 60" tipa žogu NVA saņēma divus piedāvājumus, bet tos izskatīt nevarēja, jo neiesniedza laikā un nebija pievienota visa prasītā dokumentācija. Otrdien NVA izsludinās šajā daļā jaunu cenu aptauju.

"CBT 60" tipa dzeloņstieple ir paredzēta arī patstāvīgā žoga augšpusē un teorētiski, ja vidējā ruļļa kārta pagaidu žogam būs atpiņķerējama un lietojama, NVA varēšot to pielietot patstāvīgā žoga izbūvē.

NVA aizvadītajā piektdienā paziņoja, ka nolēmusi neturpināt sadarbību ar uzņēmumu "Brief" par dzeloņstiepļu žoga Latvijas-Baltkrievijas robežas aizsardzībai piegādi, tāpēc aģentūra noorganizējusi atkārtotu iepirkumu.

Savukārt pagaidu dzeloņstiepļu žoga būvniecība uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju par 2,4 miljoniem eiro uzticēta uzņēmumam "Aimasa".

Jau ziņots, ka dzeloņstiepļu žogs nosegs kritiskākās robežas vietas. Piecus kilometrus no plānotā apjoma pirmdien sāka izvietot armija, jo Latvija saņēma žogu dāvinājumā no Slovēnijas Aizsardzības ministrijas. Šodien Slovēnijas dāvinātā žoga izvietošanu plānots pabeigt.

Latvijas-Baltkrievijas robežas pastāvīgā žoga nodošanu ekspluatācijā plānota ne vēlāk kā līdz 2024.gadam. Iekšlietu ministre iepriekš uzsvērusi, ka nodošana ekspluatācijā prasa laiku, taču pats žogs jau būs uzbūvēts ātrāk.

Valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu