Mākslas galerija publiski atvainojas par Brektes un "+K+M+B" uzstāšanos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Galerija ALMA publiski atvainojusies par mākslinieka Kristiāna Brektes un grupas "+K+M+B" vakardienas uzstāšanos projekta Tīrkultūra — Negaidīto avotu galerija ietvaros.

"Uzstāšanās, kas notika Almas telpās, galerijas komandai šķiet dziļi aizvainojoša, neapdomīga un tādēļ arī neprofesionāla. Mēs noliedzam naidu kurinošus pasākumus un simboliku, it sevišķi tos, kuri izraisa asociācijas ar konkrētām naida organizācijām, genocīdu un minoritāšu apspiešanu.

Uzskatām, ka pret jebkuras simbolikas lietojumu ir jāizturas atbildīgi, vismaz sniedzot koncepcijas paskaidrojumu. Pat savulaik slavenais provokators Jonatans Mēze, izmantojot Svastiku savos darbos, paskaidroja šo savu intenci izvērsti un pamatoti. Aicinām māksliniekus sekot šim un daudziem citiem labiem piemēriem," teikts paziņojumā.

Foto: Ekrānšāviņš

Savukārt Kristiāns Brekte savā Facebook kontā norādījis, ka savos darbos vienmēr ir iestājies pret diskrimināciju seksuālās orientācijas, politisko, rases, tautības, dzimuma, vecuma, filozofisko vai reliģisko uzskatu, sociālās izcelsmes, mantiskā, ģimenes vai veselības stāvokļa dēļ.

Jau vēstīts, ka sabiedrībā neviennozīmīgu reakciju izsaucis Kristiāna Kristiana Brektes veidotais murālis jeb ielas sienu gleznojums "Veltījums Džemmai Skulmei".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu