Video ⟩ Boksa leģenda Pakjao paziņo par karjeras beigām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Filipīnu boksa leģenda Menijs Pakjao beidz vairākus gadu desmitus ilgušo boksera karjeru, trešdien savā "Twitter" kontā paziņoja Pakjao.

Par pasaules čempionu astoņās svara kategorijās kļuvušais bokseris un Filipīnu senators, kurš varētu valsts prezidenta postenī nomainīt Rodrigo Duterti, paziņoja, ka izstāšanās no boksa bija viņa dzīves "grūtākais lēmums".

"Man ir grūti pieņemt, ka mans laiks kā bokserim ir beidzies," 42 gadus vecais Pakjao sacīja videoziņā "tviterī". "Šodien es paziņoju par boksera karjeras beigām."

Paziņojums pāršalcis sociālos tīklus dažas nedēļas pēc tam, kad Pakjao zaudēja pēdējā profesionālā boksa cīņā Lasvegasā, piekāpjoties kubietim Jordenisam Ugasam.

Pakjao, kurš 2010. gadā ienāca politikā kā kongresmenis un vēlāk tika ievēlēts Senātā, pagājušajā nedēļā paziņoja, ka piedalīsies cīņā par valsts augstākā amata iegūšanu.

Precēts piecu bērnu tēvs Pakjao pateicās miljoniem līdzjutēju visā pasaulē un izteica īpašu cieņu savam ilggadējam trenerim Fredijam Roučam, kuru viņš raksturoja kā "manu ģimeni, brāli un draugu".

Ar šo paziņojumu ir izbeigtas nedēļām ilgas spekulācijas par to, vai Pakjao plāno pakārt boksa cimdus uz nagliņas.

Videoklipā Pakjao saka, ka bokss viņam ir devis "iespēju cīnīties, lai izkļūtu no nabadzības" un "drosmi mainīt citu dzīves".

"Nekad neaizmirsīšu to, ko esmu darījis un paveicis savā dzīvē. Nevaru iedomāties, ka tikko dzirdēju pēdējo gongu," sacīja Pakjao, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem bokseriem.

Daudzi Pakjao Filipīnās dievina gan par viņa dūru spēku, gan pacelšanos no nabadzības līdz pasaules boksa virsotnei.

Tomēr viņa atbalsts Dutertes nāvējošajam karam pret narkotikām un homofobiskie uzskati ir vairojuši arī nelabvēļu skaitu. Pēc tiesību aizstāvju domām, "narkotiku kara" laikā ir nogalināti desmitiem tūkstošu pārsvarā nabadzīgu filipīniešu, un tas izraisījis izmeklēšanu, ko uzsākusi Starptautiskā Krimināltiesa.

Gatavojoties reģistrēties par prezidenta kandidātu, Pakjao ir apņēmies cīnīties pret nabadzību un korupciju, uzvarot vēlēšanās ar savu dzīvesstāstu.

Pēc diviem kongresmeņa un viena senatora amata termiņiem Pakjao ambīcijas valstī, kas pazīstama ar politiku, kurā lielu lomu spēlē slavenības, nav nereālas. Tomēr uzvara viņam nav garantēta.

Līdzjutēji uzskata Pakjao par pierādījumu tam, ka panākumi ir iespējami ikvienam, kurš smagi strādā, neatkarīgi no viņa izcelsmes.

Tikmēr kritiķi pārmet vidusskolu pametušajam eksbokserim intelekta trūkumu un biežu Senāta sēžu izlaišanu, radot jautājumus par viņa spēju vadīt 110 miljonu iedzīvotāju valsti.

Nepilnu gadu pirms vēlēšanām Pakjao ir riskējis ar politisko kapitālu, publiski tuvinoties Dutertem, kurš sacenšas ar bokseri par daudzu filipīniešu simpātijām un iepriekš minēja viņu kā iespējamo pēcteci.

Termiņš valsts prezidenta amata kandidātu reģistrācijai nākamā gada vēlēšanām ir 8. oktobris.

Pakjao ringā kopš 1995. gada aizvadīja 72 cīņas, 62 svinot uzvaru un astoņās zaudējot. 39 no tām uzvarētas ar nokautu, kā arī trīs šādā veidā zaudētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu