"YouTube" bloķēs visu "antivakseru" radīto saturu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Trešdien, 29. septembrī, video koplietošanas tiešsaistes sociālā tīkla tīmekļa vietne "YouTube" paziņojusi, ka bloķēs visu "antivakseru" radīto saturu, nosakot aizliegumu nepatiesai informācijai par Covid-19 vakcīnām un dezinformāciju par tām, vēsta portāls "Reuters".

Satura piemēri, kas netiks atļauti vietnē "YouTube", ietver apgalvojumus, ka gripas vakcīna izraisa neauglību un vakcīna, kas aizsargā pret masalām, var izraisīt autismu.

"YouTube" aizliegs arī kanālus, kas saistīti ar vairākiem ievērojamiem Covid-19 vakcīnu noliedzējiem, tostarp advokāts Robertu Kenediju junioru un Džozefu Merkolu.

Šāds lēmums ir pieņemts, jo "YouTube" un citi tehnoloģiju giganti, piemēram, "Facebook" un "Twitter", tiek kritizēti par nepietiekamu rīcību, lai apturētu nepatiesas informācijas par Covid-19 izplatīšanu.

"YouTube" bez atjaunošanas iespējām bloķējis divus Kremļa propagandas telekanāla RT Vācijas kanālus RT DE un "Der Fehlende Part" (DFP) par viltus informācijas izplatīšanu par Covid-19.

"RT DE bija izteikts brīdinājums par satura augšupielādēšanu, kas pārkāpj mūsu noteikumus attiecībā uz viltus informāciju par Covid-19. Tas noveda pie viņu tiesību apturēšanas publicēt video. Laikā, kad bija apturētas viņu tiesības, kanāla īpašnieki centās apiet ierobežojumus, izmantojot citu kanālu, rezultātā abi kanāli tika bloķēti par "YouTube" izmantošanas nosacījumu pārkāpšanu," pavēstīja "YouTube" īpašnieks "Google".

RT galvenā redaktore Margarita Simonjana "YouTube" darbības nosauca par "mediju karu" un paziņoja, ka "ļoti gaida", kad Krievijā tiks aizliegti Vācijas raidsabiedrība "Deutsche Welle"(DW) un citi Vācijas mediji, kā arī slēgti raidorganizāciju ARD un ZDF korespondentu punkti. Turklāt viņa pieprasīja sankcijas pret "YouTube".

Krievijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka notikušais ir "bezprecedenta informatīvās agresijas akts", uz kuru nepieciešams atbildēt ar "simetriskiem pasākumiem" pret Vācijas medijiem Krievijā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu