VIDEO ⟩ RFS cīnās neizšķirti ar "Riga" un izdara nopietnu pieteikumu čempiontitulam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēle - Rīgas derbijs "Skonto" stadionā, kurā tiekas  FC "Riga" un FK "RFS" komandas.
"Optibet" Latvijas futbola virslīgas spēle - Rīgas derbijs "Skonto" stadionā, kurā tiekas FC "Riga" un FK "RFS" komandas. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdervienība RFS trešdien viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar "Riga" komandu.

Abām vienībām līdz sezonas beigām palikušas pa sešām spēlēm, bet līdere RFS trešās vietas īpašnieci "Riga" apsteidz par deviņiem punktiem. Līdz ar to "Riga" komandai cerības nosargāt titulu ir diezgan niecīgas, bet RFS šodien vēl vairāk attālināja aktuālos čempionus no sava mērķa.

Pirmais bīstamais moments bija spēles astotajā minūtē, kad RFS kapteinis Tomašs Šimkovičs apgriezās un ar kreiso kāju sita no soda laukuma līnijas, bumbai atsitoties pret vārtu stabu. Savukārt 29.minūtē Roberta Ozola modrību pārbaudīja Emersons Santana Deusleisānu.

Jau spēles 32.minūtē mājiniek nolēma veikt pirmo maiņu "Riga" sastāvā - laukumu pameta dzelteno kartīti nopelnījušais Ritvars Rugins, kurš nesen izdziedēja traumu, bet viņa vietā devās Antonijs Černomordijs. Pāris minūtes vēlāk RFS ieguva vadību. Pēc pašaizliedzīgas Denisa Rakela cīņas bumba nonāca pie Emersona, kurš pa ceļam uz soda laukumu apspēlēja vairākus pretiniekus un trieca to vārtos - 1:0.

Otrā puslaika ievadā, 49.minūtē, savā soda laukumā ar roku nospēlēja Vitālijs Jagodnskis un uz RFS vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" izpildīja Felipe Brizola, kurš raidīja bumbu mērķī, pārspējot Vītautu Čerņausku, kurš bija uzminējis bumbas lidojuma virzienu.

Mača 73.minūtē RFS palika mazākumā, jo tikko kā uz maiņu nākušais Kevins Frīzenbihlers rupji pārkāpa noteikumus pret Vladimiru Kamešu. Tas gan netraucēja viesiem veidot aktīvus uzbrukumus, piemēram, astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām Emersons veica izcilu reidu un, spēlējot pret trim pretiniekiem, spēja izdarīt bīstamu sitienu, ko apturēja Ozols.

RFS bija uzvarējusi sešus Rīgas derbijus pēc kārtas. Šosezon virslīgā iepriekšējos apļos Viktora Moroza vadītā komanda uzvarēja ar 3:0 un 3:1, bet Latvijas kausa pusfinālā tika gūts panākums ar 3:1 papildlaikā. Mači nav iztikuši bez asumiem, turklāt Latvijas kausa mačā laukumu bija spiesti pamest pat divi "Riga" futbolisti.

"Riga" iepriekšējā virslīgas spēlē ar 0:1 atzina "Liepājas" pārākumu, vēl vairāk iedragājot izredzes nosargāt titulu. Savukārt RFS virslīgā nav zaudējusi vairāk nekā trīs mēnešus, šajā laikā Latvijas čempionāta piecās spēlēs svinot četras uzvaras.

Virslīgā pirmo vietu ar 54 punktiem 22 dueļos ieņem RFS. 51 punkts 23 spēlēs ir "Valmierai", 45 punkti 22 cīņās ir "Riga" komandai un 44 punkti 24 spēlēs "Liepājas" vienībi. Tālāk ar 33 punktiem 24 spēlēs seko "Spartaks", bet 28 punkti 23 cīņās ir "Daugavpilij". 18 punkti 24 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu