Ronaldu rekordmačā izrauj Mančestras "United" uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: EPA/Scanpix

Itālijas futbola klubs Turīnas "Juventus" trešdien UEFA Čempionu līgas mačā sarūpēja zaudējumu iepriekšējās sezonas uzvarētājai Londonas "Chelsea", kamēr Krištianu Ronaldu savā rekordmačā nokārtoja Mančestras "United" panākumu.

Turīnieši savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 1:0 (0:0).

Pirmajā puslaikā lielāks pārsvars bija londoniešiem, taču par bīstamāko momentu parūpējās Federiko Kjēza. Viņš arī bija šī mača vienīgo vārtu guvējs, otrā puslaika 11 sekundē saņemot Federiko Bernardeski piespēli un triecot bumbu mērķī.

Otrā puslaika otrajā pusē "Chelsea" pāris reizes bija tuvu tam, lai izlīdzinātu rezultātu, tajā skaitā arī pēdējā uzbrukumā, kad pēc stūra sitiena Kajs Hāvercs ar galvu sita bumbu nedaudz pār pārliktnim.

Otrā šīs grupas spēlē Sanktpēterburgas "Zeņit" mājās ar 4:0 (1:0) sagrāva "Malmo" no Zviedrijas. Krievijas kluba labā vārtus guva Klaudinju, Dalers Kuzjajevs, Alekss Sutormins un Vendels.

H apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divās spēlēs ir "Juventus", pa trīs punktiem guvušas "Chelsea" un "Zeņit", bet bez punktiem ir "Malmo".

Savukārt "United" savā laukumā izrāva dramatisku uzvaru 2:1 (0:0) pār "Villarreal".

Spēles 53.minūtē viesus vadībā izvirzīja Pako Alkasers, bet septiņas minūtes vēlāk Alešs Teljess ar spēcīgu un sarežģītu sitienu no gaisa panāca 1:1. Mančestras komanda uzvaru izrāva kompensācijas laika piektajā minūtē, kad Ronaldu pēc saspēles ar Džessi Lingārdu panāca 2:1.

Ronaldu trešdien devās laukumā savā 178. Čempionu līgas spēlē un kļuva par vienīgo rekordistu. Par vienu maču mazāk ir Ikeram Kasiljasam, bet pa 151 cīņai aizvadījuši Lionels Mesi un Šavi.

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās UEFA Eiropas līgas finālā, kur spraigā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja "Villarreal".

Otrā šīs grupas spēlē Bergāmo "Atalanta" mājās ar 1:0 (0:0) uzvarēja Bernes "Young Boys". Uzvaras vārtus otrajā puslaikā guva Mateo Pesina.

F grupā četrus punktus guvusi "Atalanta", pa trīs ir "Young Boys" un "United" kontos, bet vienu guvusi "Villarreal".

Tikmēr šosezon spozmi zaudējušā Spānijas granda "Barcelona" nedienas turpinājās Lisabonā, kur Ronalda Kūmana vadītā komanda ar 0:3 (0:1) atzina vietējās "Sporting" pārākumu.

Mājiniekus jau trešajā minūtē vadībā izvirzīja Darvins Nunjess, kurš 79.minūtē realizēja pendeli un panāca 3:0, bet pirms tam ar vārtiem izcēlās Rafa Silva. Barselonieši maču pabeidza desmit vīru sastāvā, jo trīs minūtes pirms pamatlaika beigām otro dzelteno kartīti saņēma Eriks Garsija.

Turpretī graujošu uzvaru otrā šīs grupas spēlē guva Minhenes "Bayern", kas mājās ar 5:0 (2:0) bija pārāka pār Kijevas "Dinamo". Bavāriešiem divus vārtus guva Roberts Levandovskis, bet vēl pa nekļūdīgam raidījumam otrajā puslaikā pievienoja Seržs Njabrī, Līrojs Sanē un Maksims Čupo-Motings.

Seši punkti ir Minhenes klubam, četrus iekrājusi Lisabonas vienība, viens ir Kijevas komandai, bet barselonieši divās kārtās palikuši bešā.

Vēl trešdien "Salzburg" mājās ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Lille" vienību. Zalcburgas komandai abus vārtus ar 11 metru soda sitieniem guva Karims Adejemi, bet Francijas čempioniem izcēlās Buraks Jilmazs, kuram pēc nepilnām pāris nedēļām gaidāma viesošanās Rīgā.

Otra G grupas cīņa starp "Wolfsburg" un "Sevilla" komandām Volfsburgā noslēdzās neizšķirti 1:1 (0:0). Mājiniekus 48.minūtē vadībā izvirzīja Renāto Štefens, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Ivans Rakitičs realizēja "pendeli" un panāca 1:1.

"Salzburg" guvusi četrus punktus, pa diviem ir "Sevilla" un "Wolfsburg" komandām, bet punkts ir "Lille" rēķinā.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu