VIDEO ⟩ "Mēs visi vienā jaukā dienā uziesim gaisā." Salaspilī mājas iedzīvotājus apdraud cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls.
VUGD automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Salaspilī, Gaismas ielas dzīvokļu mājā "iedzīvojušies" cilvēki ar kriminālu pagātni un kam bieži patīk lietot alkoholiskās dziras. Viņi uz dzīvi apmetušies dzīvokļos, kuru īpašnieki atrodas ārzemēs. Vienā no nelegāli apdzīvotajiem mitekļiem nesen izcēlies ugunsgrēks, vēstī raidījums "Degpunktā".

"Pirms es iegādājos dzīvokli šajā mājā, man vajadzēja tajā pārnakšņot, tad es te nekad neko nepirktu,"

tā saka ikviens Gaismas ielas 7. nama iedzīvotājs, kurš raidījuma ierašanās brīdī ir skaidrā prātā. Māja jau gadiem ilgi ir klaidoņu patvērums un daži godprātīgie iedzīvotāji no tā cieš. Pēdējie notikumi situāciju namā tikai pasliktinājuši – izcēlies postošs ugunsgrēks.

Kā stāsta vietējā, šie cilvēki ir bez noteiktas dzīvesvietas un iekļuvuši svešā dzīvoklī, kur mitinājušies aptuveni divas nedēļas. Namu pārvalde uz vietējo ziņojumiem nav reaģējusi – atteikusi vien: tā nav mūsu darīšana.

Arī policija nav bijusi diez ko atsaucīga uz iedzīvotāju lūgumiem palīdzēt. Šomēnes mājas iedzīvotāja Zinaīda zvanījusi un sūdzējusies, ka notikusi patvaļīga iekļūšana svešā dzīvoklī, jo mitekļa saimniece ir ārzemēs. Pašvaldība ieteikusi zvanīt Valsts policijai, taču likumsargi tā arī nav ieradušies.

Vietējie cer uz palīdzību, jo ir bail: "Mēs visi te vienā jaukā dienā uziesim gaisā, velns parāvis! Namu pārvalde šo jautājumu skatīs.

Tā ir patvaļa, nekādu mēru nav, mēs esam pamesti likteņa varā. Dariet, ko gribiet, paši dzeniet ārā, paši sauciet, paši vāciet, kas tas vispār tāds ir? Tā ir patvaļa.

Es saku, ka tā ir patvaļa un nekur nekādu aizstāvību nevar atrast!"

Policijā sola, ka minēto adresi apciemos vēl biežāk nekā līdz šim. Gada laikā fiksēti 20 dažādi pārkāpumi

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu