"Viņu noboksēt nespēs neviens." Boksa zvaigzne atklāj, kā pieveikt Usiku (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Boksa zvaigzne Konors Benns sarunā ar "IFL TV" ieskicēja iespējamos cīņa plānus, ar kuriem būtu iespējams pieveikt ukraiņu bokseri Oleksandru Usiku.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Oleksandrs Usiks pēc punktiem uzveica Entoniju Džošua, savā īpašumā iegūstot WBA, IBO, WBA un IBF čempiona jostas.

Usiks šajā cīņā demonstrēja tehniski noslīpētu un pārliecinošu sniegumu. 67 kilogramu divīzijas zvaigzne Konors Benns norāda, ka šoreiz vairāk akmeņi metami tieši Džošua "dārziņā".

"Nezinu, kas notika, bet, manuprāt, [Džošua] taktika un stratēģija bija nepareiza. Viņš atļāva burvim izpildīt trikus. Usiks ir neticams bokseris, viņš, neatkarībā no svara ["pound-for-pound"], manuprāt, ir labākais bokseris. Ja bija kāds vakars, kad Džošua bija jābūt agresīvam, tad šī bija tā reize," norādīja Benns.

Pirms cīņas apskatnieki bija līdzīgās domās - Džošua ceļš uz uzvaru bija auguma pārsvara un agresivitāte pirmajos raundos. Britu bokseris šādu stratēģiju neīstenoja un par to samaksāja ar savām čempiona jostām.

"Džošua jau no paša sākuma bija jāapliecina, ka viņš ir liels puika. Vienīgais veids, kā uzveikt Usiku, ir izdarīt lielu spiedienu. Viņu [Usiku] neviens nenoboksēs. Negribas ticēt, ka Džošua īstenoja pirms cīņas apspriesto plānu. Viņam ir spēks, ātrums, prasmes un izpratne par boksu, lai ringā "apceltu" Usiku," sacīja Benns.

Pirms tikšanās ar Džošua Usiks supersmagajā svarā aizvadīja divas cīņas, pēdējā no tām bija uzvara pār Dereku Čisoru. Benns uzskata, ka tieši Čisora parādīja sniegumu, ko nepieciešams atkārtot, lai uzveiktu Usiku.

"Čisora uzzīmēja "rasējumu" tam, kā uzveikt Usiku. Zinu, ka Čisora ir robusts, viņš mēdz klinčā "uzgulties" pretiniekam. Varbūt AJ arī bija vairāk jāīsteno spēka boksera loma. Džošua viņa jaunībā labāk noslēdza cīņas. Viņam bija šis slepkavas instinkts. Būs interesanti, kas notiks revanša cīņā," nobeigumā nosprieda bokseris.

34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījās pērn oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis smagsvaru kategorijā aizvadījis trīs cīņas un visās uzvarējis.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018.gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

Džošua šogad bija iecerējis titulu apvienošanas cīņu ar savu tautieti Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu Taisonu Fjūriju. Tiesa, ASV šķīrejtiesa lēma, ka Fjūrijam vispirms jāaizstāv sava josta pret amerikāni Deonteju Vailderu. Kā cīņas datums tika nozīmēts 24.jūlijs, taču Fjūrija nometnē tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tādējādi duelis tika pārcelts.

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāu Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu