Aizdomās par malumedniecību policija Valmieras novadā aizturējusi divas personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Milan Zygmunt/Shutterstock.com

Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par piedalīšanos nelikumīgās medībās Valmieras novadā aizturējuši divas personas, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Šī gada septembrī VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem un Valmieras pašvaldības policiju aizdomās par nelikumīgām medībām un medību ieroču izmantošanu bez attiecīgās atļaujas Valmieras novada Dikļu pagastā aizturēja divus vīriešus.

Kā skaidroja Vaskāne, pašlaik vienam vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Savukārt otram vīrietim piemērots statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Tāpat veikta kratīšana transportlīdzeklī, no kura izņemts viens medību ierocis, un personu dzīvesvietā, kur izņemti septiņi reģistrēti medību ieroči. Pieņemts lēmums par aresta uzlikšanu transportlīdzeklim, kas atzīts par noziedzīga nodarījuma izdarīšanas rīku.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas par šaujamieroča un šaujamieroča munīcijas iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas, sacīja Vaskāne.

VP uzsver, ka ir svarīgi nebūt vienaldzīgiem un nekavējoties ziņot policijai gadījumos, kad pamanīti likumpārkāpumi medību laikā un apdraudēta mednieku un citu līdzcilvēku drošība. Tāpat par jebkuru informāciju, kas var palīdzēt atklāt medību nelikumīgu norisi, ikviens aicināts ziņot policijai, zvanot pa tālruni 110.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu