Igaunijā izmeklē mīklainu uzbrukumu bērnam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Iļja Smirnovs /Arhīvs

Igaunijā sociālajos tīklos parādījusies informācija par kādu vīrieti maskā, kurš uz ielas uzbrucis bērnam. Narvas policija apstiprinājusi šo faktu un bloķējusi tālāku šīs informācijas izplatīšanu sociālajos tīklos. Uzbrucējs tiek aktīvi meklēts, vēsta "Postimees". 

Sociālajos tīklos 27. un 28. septembrī tika vēstīts, ka sešus vai septiņus gadus bērns gandrīz ticis nolaupīts pēc sporta nodarbībām Narvā. "Puisēnam izdevās izrauties un aizbēgt. Vīrietis bija maskā." Ieraksta autora personību pagaidām nav izdevies noskaidrot, jo policija apturējusi šīs informācijas tālāku izplatīšanu. 

Ieraksta autors Narvas iedzīvotājiem arī ieteicis pārrunāt šo ar saviem bērniem un sagaidīt viņus pēc nodarbībām. 

Narvas policija "Postimees" atklāja, ka saņēmusi ziņu no 42 gadus vecas sievietes: 27. septembrī nezināms vīrietis nodarīja fiziskas sāpes sievietes nepilngadīgajam bērnam. Notikušā apstākļi tiek noskaidroti. 

Uz žurnālista papildjautājumiem reaģēja prokuratūra. "Aizdomās par šo pašlaik nav neviena aizturētā. Policija aktīvi strādā, lai noskaidrotu vīrieša personību un uzzinātu visus notikušā apstākļus," sacīja prokuratūras pārstāve Marija Gonjaka. 

Vecākā policijas komisāre, Narvas policijas pārvaldes policiste Natālija Burjakova sacīja, ka policija ziņojumus par noziegumiem pret bērniem vienmēr uztver ļoti nopietni. Viņa saņēmusi šādu ziņu un policija nekavējoties iejaucās situācijā, lai noskaidrotu notikušā apstākļus.

"Ja policijas izmeklēšanas veikšanai nepieciešama papildu informācija vai ja ir nepieciešams brīdināt iedzīvotājus par iespējamām briesmām, policija ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību sociālajos tīklos vēršas pie plašākas sabiedrības. Ar šādu informāciju var droši dalīties. Nepilnīga vai nepārbaudīta informācija var nevajadzīgi apdraudēt sabiedrības drošības sajūtu. Ja vēlaties brīdināt līdzpilsoņus par iespējamām briesmām, vispirms konsultējieties ar savu rajona policiju", stāstīja Burjakova.

Policija savā "Facebook" profilā ievietoja ziņu par nepatiesu informāciju: "Mēs pamanījām, ka sociālajos tīklos tika izplatīta informācija, ka vīrietis mēģina nolaupīt bērnu Narvā. Policija nekavējoties pārbaudīja notikušā apstākļus, un mēs saņēmām apstiprinājumu, ka šis informācija neatbilst realitātei."

Narvas policija arī atgādināja par kritiskās domāšanas nozīmi attiecībā uz informācijas avotiem. "Baumas un nepatiesa informācija var apdraudēt mūsu drošības sajūtu."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu