Valmieras novadā inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 137 skolēniem un 17 izglītības iestāžu darbiniekiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: David Tadevosian/shutterstock.com

No 48 Valmieras novada pašvaldības dibinātajām izglītības iestādēm, kurās kopumā mācās 9099 izglītojamie, inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 137 skolēniem un 17 izglītības iestāžu darbiniekiem, informēja Valmieras novada pašvaldības komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Melngārša.

Pirmsskolas izglītības iestādēs Covid-19 gadījumi konstatēti reti. Patlaban karantīnā atrodas sešas pirmsskolas izglītības grupas.

Melngārša stāstīja, ka vislielākā saslimstība konstatēta 5.-9.klašu skolēnu vidū, taču karantīnā esošo klašu skaitu visvairāk ietekmē mācību priekšmetu, kas tiek pasniegts vairākām klasēm, skolotāju saslimšana. Skolēniem no 7. līdz 12.klasei ir plašāka vakcinācijas aptvere, līdz ar to konstatējot saslimšanas gadījumus klasē, vakcinētie skolēni turpina mācības klātienē, kamēr karantīnā esošie seko līdzi stundai ar līdzdalības iespējām - attālināti, jo klātienes stunda tiek filmēta.

Valmieras novadā 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem ir 747,5 gadījum. Pēdējā nedēļā Valmieras novadā ir atklāti 179 jauni saslimšanas gadījumi, lielākoties izglītības iestādēs.

Vidzemes slimnīcā patlaban ārstējas 30 ar Covid-19 inficēti pacienti, četriem pacientiem ir smaga slimības gaita. Pagājušajā diennaktī slimnīcā iestājušies trīs pacienti, no slimnīcas izrakstīts viens pacients.

Pašvaldība aicina sekot līdzi savam un bērnu veselības stāvoklim, vērot, vai neparādās saslimšanas pazīmes, parādoties simptomiem, telefoniski jāsazinās ar ģimenes ārstu par tālāko rīcību un nekādā gadījumā nedrīkst doties uz izglītības iestādi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu