Iesaka nemīkstināt ierobežojumus. Eksperti bažīgi par straujo Covid-19 izplatību Eiropā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valstīs ar zemu potēto īpatsvaru rudenī turpinās pieaugt inficēšanās gadījumu skaits ar Covid-19, tāpēc šobrīd ierobežojumus nevajadzētu mīkstināt. Šādu paziņojumu izplatījuši Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) eksperti, vēstī raidījums "Rīta Panorāma".

Covid-19 saslimšanu var ierobežot kāpinot vakcinācijas aptveri un ierobežojot kontaktus, lai veselības aprūpe netiktu pārslogota, norāda Centra direktore Andrea Ammone.

Diemžēl vairākas Eiropas valstīs vakcinācijas process notiek gausi, bet tās plāno mīkstināt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, tāpēc pastāv iespēja, ka līdz novembra beigām, visticamāk, tiks pieredzēts jaunu inficēšanās, hospitalizāciju un nāves gadījumu skaita pieaugums.

Eksperti iesaka valstīm, kur vakcinācijas aptvere ir zemāka par vidējo Eiropas Savienībā jeb apmēram 60%, tuvāko divu mēnešu laikā saglabāt ierobežojumus. Arī Latvija ietilpst to starpā.

Latvijā turpinot augt inficēšanās ar Covid-19 līmenim, bet daudzās citās Eiropas valstīs saslimstībai mazinoties, Latvija ir pakāpusies līdz piektajai vietai starp 30 Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, kurās ir visaugstākais inficēšanās līmenis ar Covid-19, liecina ECDC apkopotie dati.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu