Rumānijā ugunsgrēkā intensīvās terapijas nodaļā slimnīcā miruši deviņi cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tonet TD/Shutterstock.com

Rumānijā piektdien ugunsgrēkā intensīvās terapijas nodaļā slimnīcā, kur tiek ārstēti Covid-19 pacienti, gājuši bojā deviņi cilvēki, paziņojušas amatpersonas.

Ugunsgrēks izcēlās slimnīcā Konstancā, Rumānijas austrumos. Ugunsdzēsējiem to izdevās apdzēst ap plkst.10 pēc Latvijas laika.

Video no notikuma vietas redzams, kā zemākajos stāvos pacienti lec laukā pa slimnīcas logiem, glābjoties no liesmām, un kā ugunsdzēsēji iznes pacientus no degošās ēkas.

Rumānijas pagaidu iekšlietu ministrs Čeke Atila sacīja, ka brīdī, kad izcēlās ugunsgrēks, slimnīcā atradās 113 pacienti, tostarp desmit intensīvās terapijas nodaļā.

Avārijas dienesti ierīkojuši tuvumā mobilo vienību, kas nosaka, kādā kārtībā pacientiem sniedzama medicīniska palīdzība, un aptuveni 50 pacienti jau pārvesti uz citām slimnīcām.

Rumānijā 30.septembrī slimnīcās ārstējās vairāk nekā 12 100 Covid-19 pacienti, tostarp 315 bērni, un 1364 no pacientiem atradās intensīvās terapijas nodaļās.

Jauno Covid-19 gadījumu skaits Rumānijā ceturtdien sasniedza 12 032, kas ir jauns rekords, un intensīvās terapijas nodaļās visā valstī sāk trūkt brīvu vietu. Rumānijā ir otrs zemākais vakcinācijas līmenis Eiropas Savienībā (ES).

Februārī Rumānijā ugunsgrēkā slimnīcā Bukarestē gāja bojā četri pacienti, bet pērnā gada novembrī desmit cilvēki gāja bojā ugunsgrēkā intensīvās terapijas nodaļā Pjatra Njamcas slimnīcā.

Jau pirms pandēmijas Rumānijas veselības aprūpes sistēma bija noslogota. To negatīvi ietekmējusi korupcija, neefektivitāte un politizēta vadība. Rumānijā ir viena no vismazāk attīstītajām veselības aprūpes infrastruktūrām ES.

Pēdējo 30 gadu laikā valsts ir uzbūvējusi vienu jaunu slimnīcu, un tūkstošiem ārstu un medmāsu ir emigrējuši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu