"Mans ķermenis vienkārši nestrādāja..." Šorttreka zvaigzne atklāj šaušalīgu stāstu par pārciesto izvarošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elīze Kristija
Elīze Kristija Foto: Instagram/@elisechristielikescake

Lielbritānijas olimpiskā šorttrekiste Elīze Kristija savā autobiogrāfijā ar nosaukumu "Izturība" ("Resilience") atklājusi, ka 2010. gadā viņa cietusi no seksuālās vardarbības.

Kristija, kura Lielbritāniju šorttrekā ir pārstāvējusi arī olimpiskajās spēlēs, savā grāmatā atklāti un pietiekoši detalizēti atminējusies savas dzīves, iespējams, tumšāko dienu.

31 gadu vecā Kristija grāmatā atklāja, ka no seksuālās vardarbības viņa cietusi 2010. gadā, kad kopā ar komandas biedru nolēmusi pēc treniņiem apmeklēt kādu bāru.

"Mēs nopirkām dzērienu. Es no tā biju padzērusies tikai pāris malkus, ka pie manis pienāca šis puisis un sāka runāt. Es ar viņu sāku pļāpāt, neko sliktu nenojaušot," atcerējās Kristija.

Neskatoties uz to, ka sportistes dzēriens bijis teju pilns, minētais puisis uzstājis, ka vēloties uzsaukt viņai dzērienu. Kristija esot piekritusi un no jaunā dzēriena padzērusies vien dažus malkus. Par nelaimi sportistei, šis dzēriens bija sazāļots.

"Es biju pārāk naiva, lai saprastu, kas notiek. Es nebiju pabeigusi konkrēto dzērienu, kad nodomāju, ka šādā stāvoklī nevaru atrasties bārā. Vēl pat nebija tik vēls - aptuveni plkst. 10 vakarā," stāsta olimpiete.

Ņemot vērā savu kondīciju, Kristija nolēma doties mājās un izsauca taksi. Tomēr vīrietis, kurš viņu bija sazāļojis, Kristijai sāka sekot.

Kā atceras šorttrekiste, sazāļotā dzēriena efekti tobrīd kļuvuši arvien stiprāki: "Mans ķermenis vienkārši nestrādāja. Es mēģināju bēgt, bet es vienkārši nespēju paskriet. Lai arī kā censtos, es nespēju no viņa aizbēgt."

"Kad pakritu zemē, viņš mani turpināja vilkt, līdz bija aizgādājis līdz taksim," pie šaušalīgajām atmiņām atgriežas Kristija.

Sportiste arī "miglaini" atceras, ka taksometra šoferim teikusi, lai nekādā gadījumā nevedot viņu uz konkrētā vīrieša mājām. Vienā brīdī taksometrs esot bijis ļoti tuvu viņas mājām un sportiste kliegusi, lai viņu izlaiž konkrētajā vietā, tomēr vīrietis taksometra šoferi pārliecinājis, ka Kristija esot piedzērusies un viņi esot pāris, kurus nepieciešams aizgādāt uz viņa mājokli.

"Tad man kļuva skaidrs, kas notiks tālāk... Es viņam konstanti teicu nē, bet viņš turpināja man ar varu uzmākties. Tajā stāvoklī es viņam fiziski nespēju pretoties. Manas rokas bija ļenganas un es nespēju piecelties," fizisko bezspēcību atminas Kristija.

"Galu galā es vienkārši padevos un atļāvu viņam to darīt. Kādā brīdī es laikam zaudēju samaņu," atcerējās sportiste, piebilstot, ka notikuma vietu pametusi uzreiz pēc pamošanās.

Par notikušo Kristija gan neesot ziņojusi policijai, jo neesot zinājusi, ko darīt.

"Man šķita, ka izvarošana ir tikai tas, ko aprakstīja televīzijā - tevi parkā sagrābj, sasit, izvaro un atstāj mirušu. Ar mani nekas tamlīdzīgs nenotika, bet mani seksuāli izmantoja pret pašas gribu. Toreiz es nesapratu, ka abas situācijas būtībā ir viens un tas pats," norādīja sportiste, paužot cerību, ka viņas stāsts palīdzēs citām sievietēm.

"Es zinu, ka šis stāsts cilvēkiem palīdzēs," piebilda šorttrekiste.

Kristija savas karjeras laikā Eiropas čempionātos ir izcīnījusi 10 zelta medaļas, kā arī 2017. gadā viņa triumfēja pasaules čempionātā. Šobrīd viņa gatavojas Pekinas olimpiskajām spēlēm, kas viņas karjerā būs jau ceturtās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu