Latvijas-Igaunijas līgas sezona sākas ar "Ventspils" basketbolistu uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Ausējs (ar bumbu).
Artūrs Ausējs (ar bumbu). Foto: https://www.facebook.com/bcventspils

Ar "Ventspils" uzvaru piektdien savā laukumā sākās "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) 2021./2022.gada sezona.

Latvijas vicečempione "Ventspils" savā laukumā ar 89:67 (24:19, 21:18, 17:16, 27:14) uzveica Rakveres "Tarvas".

Pirmo ceturtdaļu sparīgāk sāka viesi, trīsreiz panākot astoņu punktu pārsvaru, pēdējoreiz - ar rezultātu 13:5. Tomēr pēc tam mājinieki veica izrāvienu ar 15:2, un spēles turpinājumā tikai vienreiz - otrās ceturtdaļas sākumā - pēc Igora Josipoviča divpunktu metiena panākot 25:25.

Tomēr izšķirošo pārsvaru mājinieki nodrošināja vien pēdējā ceturtdaļā, ko uzsāka ar 15:4 izrāvienu.

Mājinieku rindās par rezultatīvāko ar 22 punktiem kļuva Kristaps Ķilps, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas un pa četrām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām.

14 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Lerija Tomasa kontā, pa 11 punktiem guva Guntis Sīpoliņš un Deniss Krestiņins, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem sakrāja Kristiāns Šulcs un Artūrs Ausējs, kuram tika arī pa piecām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un kļūdām.

"Tarvas" komandā 17 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Tormi Nītss, 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Josipovičs un desmit punktus un sešas atlēkušās bumbas - Aleksa Nikoličs.

Ventspilnieki, gatavojoties sezonai, paspēja izcelties pirms nedēļas, kad Rīgā ar 84:79 pieveica "VEF Rīga" vienību.

Savukārt Rakveres klubu vairs nevada latviešu speciālists Juris Umbraško.

Iepriekšējā sezonā abas vienības netikās, bet vienīgajā savstarpējā mačā 2019.gada nogalē Rakverē mājinieki uzvarēja ar 87:78.

Sestdien, 2.oktobrī, cīņā iesaistīsies pārējās četras Latvijas komandas: "Latvijas Universitāte" uzņems "Tartu Universitāti"/"Maks & Moorits", "Liepāja" spēlēs ar "Tarvas", "Ogre" - ar Raplas "AVIS Utilitas", bet "Valmiera Glass"/ViA izbraukumā tiksies ar Tallinas "TalTech". Svētdien, 3.oktobrī, cīņā iesaistīsies Hābnēmes "Viimsi" un Tallinas "Kalev".

Latvijas vadošo komandu "VEF Rīga" un "Ventspils" dueļi notiks 18.decembrī Rīgā un 20.februāri Ventspilī.

Pamatturnīrā komandas līdz 20.martam aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā. Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

LIBL čempionātā 2021./22.gada sezonā piedalās 14 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU, "TalTech" un Hābnēmes "Viimsi".

Igaunijas komandās bez Siliņa un Vītola spēlēs arī Māris Ziediņš un Eduards Hāzners (abi - Tallinas "Kalev"/TLU), Ričards Daniels Vanags un Arnolds Helmanis (abi - Raplas "Avis Utilitas"), Ronalds Zaķis (Hābnēmes "Viimsi"), Andris Misters ("Parnu Sadam"), Edmunds Elksnis ("Tartu Universtitāte"/"Maks & Moorits") un Toms Ķēdis (Rakveres "Tarvas").

2020./2021.gada sezonā piedalījās 13 komandas. Pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu dēļ pamatturnīrs tika izspēlēts divās grupās, katras valsts komandām sacenšoties tikai savā starpā. Pa trim labākajām Latvijas un Igaunijas komandām aprīlī Rīgā piedalījās finālsešinieka turnīrā, kurā uzvarēja "Kalev"/"Cramo". Otrajā vietā ierindojās "VEF Rīga", trešajā - "Ogre".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu