FOTO ⟩ Policija vērtēs Šlesera piketa organizatoru un apmeklētāju atbildību. Pārkāpti epidemioloģiskās drošības noteikumi (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

​Šodien, 2. oktobrī, Rīgā tika organizēts pikets un ziedu nolikšana, kurā atkal tika apzināti pārkāpti epidemioloģiskās drošības noteikumi un prasības, kā arī prasības, kas ietvertas likumā par sapulcēm, gājieniem un piketiem.

Valsts policija atgādina, ka aizvien klātienē ārpus telpām drīkst organizēt piketus līdz 50 personām, bet šodien pie Brīvības pieminekļa sanākušo maksimālais skaits bija ap 500-600 personām.

Foto: Valsts policija

Jāpiebilst, ka šīs ir policijas fiksētās aplēses par maksimālo pasākuma dalībnieku skaitu, neskaitot garāmgājējus vai policijas un mediju pārstāvjus, kā arī vienkārši interesentus, kas pasākumu vēroja nomaļus.

Valsts un pašvaldības policija atradās notikuma vietā, strādāja pēc iepriekš izstrādāta plāna, uzraugot, lai atnākušās personas nepārkāptu sabiedriskās kārtības un drošības noteikumus.

Foto: Valsts policija

Valsts policija visu notiekošo ir fiksējusi ar video kamerām un droniem, un policijas rīcībā esošie materiāli tiks analizēti un vērtēti. Kā citos līdzīgos pasākumos, tiks vērtēta organizatoru un apmeklētāju atbildība.

Drona attēli uzņemti plkst.13.55, 14.11. un 14.37.

Jau ziņots, ka protesta akcijā pret vakcināciju pie Brīvības pieminekļa pulcējās vairāk nekā 500 dažāda vecuma iedzīvotāju.

Dažiem protestētājiem rokās bija sarkanbaltsarkanie karogi un ziedi. Ar ziediem uz pasākumu ieradās arī partijas "Latvija pirmajā vietā" pārstāvji Ainārs Šlesers, Linda Liepiņa un Jūlija Stepaņenko.

Uzrunājot klātesošos, Šlesers apgalvoja, ka partija nav "antivakseri", tā iestājas par brīvprātīgu vakcināciju pret Covid-19.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu