"Riga" spēlē neizšķirti ar "Spartaku" un vēl vairāk attālinās no čempiontitula

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zane Bitere/LETA

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas iepriekšējo trīs sezonu čempione "Riga" sestdien viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Jūrmalas "Spartaks" vienību.

Zaudējot punktus, rīdzinieki vēl vairāk attālinājušies no izredzēm aizstāvēt titulu, kas, visticamāk, nonāks RFS vai "Valmieras" rokās.

Jūrmalniekiem vārtus guva Leonels Vambā, kurš ar 12 nekļūdīgiem sitieniem kļuvis par virslīgas labāko "bombardieri". Pirms otrā puslaika Vambā tika sveikts kā labākais jūlija un augusta spēlētājs, un 19 gadus vecajam Kamerūnas futbolistam balvu pasniedza Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno, kurš ieradies vizītē Latvijā.

"Spartaks" vadībā izvirzījās 22.minūtē, kad pēc Aleksandra Solovjova centrējuma soda laukumā sekmīgi gaisa divcīņā nospēlēja Leonels Vambā, kurš sekmēja bumbas nonākšanu vārtos. Precīzais sitiens tika ieskaitīts pēc līnijtiesneša zīmes, ka bumba pilnībā šķērsojusi vārtu līniju.

Mača 76.minūtē pēc stūra sitiena bumbu mājinieku vārtos raidīja Antonijs Černomordijs, kurš bija precīzs, sitot ar galvu. Mača noslēdzošajā fāzē "Riga" metās uzbrukumos, kamēr "Spartakam" pavērās iespējas pretuzbrukumiem, taču rezultāts palika nemainīgs.

Vēl šodien "Liepāja" uzņems RFS un "Metta" mājās tiksies ar "Daugavpili".

Vienā sestdien paredzētajā spēlē rezultāts jau ir zināms. Tajā "Valmierai" piespriesta tehniskā uzvara izbraukuma mačā ar Daugavpils "Noah Jūrmala".

Virslīgā pirmo vietu ar 54 punktiem 22 dueļos ieņem RFS. 51 punkts 23 spēlēs ir "Valmierai", 46 punkti 23 cīņās ir "Riga" komandai un 44 punkti 24 spēlēs "Liepājas" vienībi. Tālāk ar 34 punktiem 25 spēlēs seko "Spartaks", bet 28 punkti 23 cīņās ir "Daugavpilij". 18 punkti 24 mačos ir "Metta", bet Daugavpils "Noah Jurmala" ar trim punktiem 28 mačos ir pēdējā vietā.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu