No naudas līdz pat kāzu kleitai. Kā cilvēkam rīkoties, ja viņš atkritumu konteinerā nejauši izmetis "vērtīgu" lietu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Ko cilvēkam darīt, ja viņš kaut ko nejauši ir izmetis atkritumu konteinerā, taču vēlas šo lietu atgūt? LTV raidījums "4.studija" meklēja atbildi.

SIA "Clean R" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Auziņa raidījumam pastāstīja, ka katru gadu ir gadījumi, kad cilvēks izmisis zvana un meklē visneiedomājamākās lietas. Piemēram, sieva ir veikusi ģenerālo tīrīšanu grāmatu plauktā un izmetusi arī kādu grāmatu – "seifiņu", kurā vīrs glabājis naudu.

"Grāmatas, gredzeni, atslēgas – tā ir klasika, kas vienmēr kaut kur ir iekšā, un nauda grāmatās joprojām cilvēkiem ir," saka SIA "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Ja atkritumu konteinerā ir izmests kas ļoti svarīgs un dārgs, galvenais ir iespējami ātri vērsties pie sava atkritumu apsaimniekotāja.

"Diezgan precīzi var izsekot katras mašīnas maršrutam un var pateikt, kurā vietā, kurā brīdī, kurā adresē konteiners ir tukšots un kāds ir tas nākamais reiss. Ja izdodas to lielo zaudējumu piefiksēt savlaicīgi – tajā pašā dienā pēc iespējas tuvāk izvešanas brīdim, tad pat ir cerības, ka kaut ko izdosies atrast," norādīja Auziņa.

“Lielākās cerības ir pirmo piecu stundu laikā no tā brīža, kad mēs aiztiekam konteineru un esam to izveduši, jo viens maršruts, kad mašīna piepildās pilnībā, ir kādas piecas līdz sešas stundas. Tas ir no starta līdz izkraušanai poligonā.

Ja šo piecu, sešu stundu laikā paspēj, tad tā iespēja ir ļoti liela, jo mēs varam nokrauties maliņā un cilvēks var nākt un meklēt.

Ja tas to piecu, sešu stundu laikā nenotiek, tad viss tiek sabērts ļoti lielā kaudzē. Jā, tad ir šķirošana, bet tas atrašanas procents jau ir minimāls,” skaidroja Aizbalts.

"4.studija" norāda - ja jūs esat izmetis sev ko ļoti dārgu un jums ir paveicies, ka ir izdevies atrast konkrēto mašīnu, tik un tā cerība pazaudēto atgūt ir ļoti niecīga. Vienas šādas mašīnas atkritumu apjoms ir aptuveni 12 tonnas.

Auziņa piebilda, ka bijušas reizes, kad patiešām ir izdevies izmesto priekšmetu atrast, bet tas esot neliels procents gadījumu. Katra lieta, piemēram, bērna mīļotais rotaļu lācītis, arī netiekot meklēta. Kā teica Auziņa, palīdzēts tiek gadījumos, kad izmestajam ir materiāla vērtība.

Bet katrai meklēšanas operācijai, protams, ir savs īpašais stāsts. Kāds topošais vīrs, kuram acīmredzot bijusi vētraina vecpuišu ballīte, nozaudējis līgavas kleitu.

"Situācija norisinājās vienā no viesnīcām, kur vecpuišu ballīte bija notikusi, un tur bija čakla istabene, kas ļoti laicīgi iztīrīja numuriņu un sagatavoja nākamajiem viesiem. Un topošais vīrs ne uzreiz attapās, ka tā kleita tur palika istabiņā. Un tā tika uzskatīta par atkritumu un izmesta ārā," stāstīja Auziņa. Kleitu sameklēt neesot izdevies.

Bet Aizbalta minētajā "veiksmes stāstā" palaimējies policijai, kurai izdevies piecu, sešu stundu laikā paspēt atrast koferīti ar dokumentiem, kuru cilvēks izmetis atkritumos kratīšanas laikā. "Kas tur bija, nezinu un nevaru zināt, bet policija bija priecīga," sacīja Aizbalts.

Veiksmīgi beidzās arī kāds ģimenes strīds, kurā vīrs izlicis no mājas sievu un viņas drēbes sašķirojis tekstila konteinerā. "Tad salaba, viss bija labi, bet sieva nenāca atpakaļ mājās, kamēr vīrs neatgrieza visas viņas mantas. Tad viņš mums zvanīja, mēs atgriezām, un ģimene atkal ir kopā,” pauda Aizbalts.

Plašāk skaties raidījuma "4.studija" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu