Latvija atzīta par Austrumeiropas mākslinieciskāko valsti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvija ir atzīta par Austrumeiropas mākslinieciskāko valsti, liecina jaunākie radošās aģentūras "Design Bundles" pētījumi. Latvija ierindojās trešajā vietā visā Eiropā, pirmajā vietā Nīderlande, kurai seko Lielbritānija.

Kā iespējams novērtēt valsts mākslinieciskos nopelnus? Aģentūras "Design Bundle" pētījumā tika ņemti vērā pieci kritēriji: valdības izdevumi kultūras pakalpojumiem, studentu skaits, kas studē mākslu, mākslas skolu un akadēmiju skaits, kultūras eksporta kopējā vērtība un to muzeju skaits, kuri iekļuvuši pasaules 20 visvairāk apmeklētākajos muzejos.

"Šis pētījums rada interesantu priekšstatu par Eiropas labāko vietu mākslas mīļotājam. Nīderlande ir radījusi tādus izcilus māksliniekus kā Rembrants, Vermērs un van Gogs, un tā turpina vēl joprojām viņus darīt lepnus par valsts iesaisti mākslā un radošumā.

Tikmēr Itāliju un Franciju, kurām ir apbrīnojams mākslas mantojums, ir apsteigušas tādas valstis kā Latvija un Igaunija, kuras salīdzinājumā ar mākslas finansējumu un izglītību ir ieguldījušas vairāk līdzekļu," vēstīts "Design Bunndles" paziņojumā.

Neskatoties uz nelielo iedzīvotāju skaitu, kas ir nedaudz mazāk par 2 miljoniem cilvēku, Latvija ieguvusi trešo vietu, pateicoties lieliem valdības izdevumiem kultūras pakalpojumu jomā, kas ir viens procents no valsts kopējā IKP. Tikmēr Igaunija ierindojās ceturtajā vietā, apsteidzot Franciju, Īslandi un Īriju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu