Jelgavā aizturēts iereibis autovadītājs bez vadītāja apliecības (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: fongbeerredhot/Shutterstock

Sestdien Jelgavā aizturēts iereibis autovadītājs, kurš bijis bez tiesībām un bēdzis no policijas, informēja Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Aizvadītās nedēļas nogalē, 2.oktobrī, policijas inspektori saņēma informāciju par automašīnas "Opel Astra Caravan" vadītāju, kurš, iespējams, ir sēdies pie stūres, būdams alkohola reibumā.

Norādītajām pazīmēm atbilstoša automašīna tika pamanīta Jelgavā pie ēkas Driksas ielā 4, taču tās vadītājs, ieraugot policistus, sāka bēgšanu un nepakļāvās likumsargu vairākkārtējām prasībām apstāties. Pēc neilga laika "Opel Astra Caravan" automašīnas vadītājs veica kreiso nogriešanās manevru, neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, uzbrauca uz trotuāra un ceļa zīmes stabam, to bojājot.

Ceļu satiksmes negadījums vīrieti neapturēja, viņš turpināja ceļu un iebrauca kādas daudzdzīvokļu ēkas pagalmā, kur dienesta automašīna to apsteidza un nobloķēja no priekšpuses.

Kad likumsargi 1980.gadā dzimušajam vīrietim veica alkohola pārbaudi, viņa izelpā tika konstatētas 2,35 promiles. Tāpat pārbaudes laikā tika konstatēts, ka autovadītājam jau iepriekš par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā ir piemērots aizliegums vadīt transportlīdzekļus.

Saistībā ar notikušo ir sākts viens kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat sākts administratīvā pārkāpuma process par bēgšanu.

Otrs administratīvā pārkāpuma process sākts par nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību. Par minēto pārkāpumu autovadītājam ir piemērots naudas sods 140 eiro.

Policija aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana ir bīstama ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un pārgalvībai var būt traģiskas sekas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu