Gada balvas "Kilograms kultūras 2021" finālistos iekļuvis Kristiana Brektes sienas gleznojums (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mākslinieka Kristiana Brektes gleznojums "Veltījums Džemmai Skulmei" uz Rīgas 40.vidusskolas sienas.
Mākslinieka Kristiana Brektes gleznojums "Veltījums Džemmai Skulmei" uz Rīgas 40.vidusskolas sienas. Foto: Paula Čurkste/LETA

1. oktobrī noskaidroti Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2021" rudens balsojuma finālam virzītie darbi, informēja Latvijas Televīzijas (LTV) komunikācijas speciāliste Anita Jansone.

Jansone atzīmēja, ka 1.oktobrī noslēdzās Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2021" rudens balsojums. Skatītājiem un klausītājiem bija jāvērtē darbi astoņās kategorijās, finālam kvalificējās viens darbs katrā no tām - vislielāko sabiedrības atbalstu saņēmušais. Rudens balsojumam izvirzīti darbi, kas tapuši no šī gada maija līdz 31.augustam.

Kategorijā "Mūzika" finālam izvirzīts Elīnas Garančas un Raimonda Paula koncerts "Ja tevis nebūtu...", kas notika 24.jūlijā Latvijas Nacionālais teātrī kopā ar "Sinfonietta Rīga", diriģentu Normundu Šnē un instrumentālo grupu Raimonda Macata vadībā.

"Kino" finālists ir spēlfilma "Tizlenes", kuras režisore ir Marta Elīna Martinsone, un filma tapa ar studijas "Ego Media" palīdzību. Savukārt kategorijā "Teātris" kā finālists izraudzīta Viestura Kairiša Dailes teātrī uzvestā izrāde "Smiļģis".

Kategorijā "Vizuālā māksla" finālā iekļuva Kirila Panteļejeva personālizstāde "5 istabas" no Mākslas galerijas "Noass". "Literatūrā" kā finālists izraudzīts Kristīnes Želves romāns "Grosvaldi" no izdevniecības "Neptuns", savukārt kategorijā "Mantojums" finālā izvirzīts Jūrmalas pilsētas domes, SIA "Livland Group", pilnsabiedrības "Rere BMV", "SIA "Isliena V" un SIA "Jurēvičs un partneri" atjaunotais Ķemeru vēsturiskais parks.

"Pārsteiguma" finālists ir Kristiana Brektes sienas gleznojums

"Veltījums Džemmai Skulmei", kuru atbalstīja fonds "Mākslai vajag telpu", bet kategorijā "Notikums" kā finālists izvēlēts Imanta un Gido Kokaru simtgadei veltīts svētku dziesmu vakars "BrāliBrāli" 14.augustā. Koncerts notika Mežaparka Lielajā estrādē, un tā režisors bija Juris Jonelis, bet mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags.

"Kilograms kultūras 2021" pēdējais - ziemas balsojums - notiks 2022.gada janvārī, kad balsot varēs par kultūras notikumiem, kas sabiedrības vērtējumam nodoti no 2021.gada septembra līdz decembrim. Pēc tam darbi, kas pavasara, rudens un ziemas balsojumos saņēmuši vislielāko skatītāju un klausītāju atbalstu, sacentīsies fināla balsojumā.

Ikviens joprojām aicināts pieteikt savu iecienītāko kultūras baudīšanas vietu kategorijā "Mana kultūrvieta".

To iespējams izdarīt saitē " Ieteikumus šai kategorijai apkopos visa gada garumā, bet balsot būs iespējams tikai fināla balsojumā 2022.gada sākumā.

Rudens balsojumam izvirzītie darbi Latvijas Radio un LTV žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas tapuši no 2021.gada maija līdz 31.augustam, un ir cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu "Kilograms kultūras".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu