Lai mudinātu seniorus potēties, Bordāns rosina maksāt senioriem par vakcinēšanos (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai mudinātu seniorus potēties, būtu nepieciešams viņiem maksāt par vakcinēšanos pret Covid-19, šādu rosinājumu šodien pēc koalīcijas sanāksmes izteica tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Viņš norādīja, ka būtu jāiet "no mājas uz māju", piedāvājot vakcinēties, un pēc potes saņemšanas samaksājot naudu.

Bordāns arī norādīja, ka šodien koalīcijas sanāksmē netika iesniegti nekādi konkrēti krīzes risinājumi. Politiķis rīt Krīzes vadības padomes sēdē rosinās arī skatīt šo priekšlikumu par naudas izmaksu.

Tāpat tieslietu ministrs uzsvēra, ka ir jānosaka pienākums vakcinēties publiskajā sektorā strādājošajiem, ieskaitot tiesu un policijas darbiniekus.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka valdība jau ir lēmusi par pienākumu vakcinēties dažādām profesijām, un viņš pieļāva, ka to varētu paplašināt. Vienlaikus viņš akcentēja, ka laika gaitā bijuši dažādi priekšlikumi, kā veicināt vakcinācijas aptveri. Viens no tiem bija vakcinācijas loterija, kas neguva atbalstu. Tāpat viņš teica, ka līdzīgi bijis ar iespēju iedzīvotājiem maksāt par vakcinācijas faktu.

Kariņš teica, ka vēlreiz varētu atgriezties pie šiem un citiem jautājumiem, jo valdības pamatmērķis ir veicināt vakcinācijas aptveri. Viņš norādīja, ka ir tikai divi veidi, kā iegūt imunitāti pret Covid-19 - pārslimojot, tomēr tas nes līdzi nopietnus riskus, vai vakcinējoties.

Ministru prezidents akcentēja, ka rīt Krīzes vadības padomes sēdē plānots diskutēt par to, ko darīt, lai veicinātu vakcinācijas pieaugumu, kā arī uzklausīt ekspertu ieteikumus saistībā ar augsto slimnīcu noslogotību.

Kā ziņots, koalīcijas sanāksmē gūts atbalsts stingru drošības pasākumu ieviešanai Covid-19 izplatības mazināšanai, mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu