Vācijas policija pēdējo trīs dienu laikā aizturējusi simtiem migrantu uz robežas ar Poliju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Fishman64/Shutterstock.com

Vācijas policija pēdējo trīs dienu laikā aizturējusi simtiem nelegālo imigrantu uz robežas ar Poliju, un Eiropas Savienība (ES) uzskata, ka lielu daļu no šiem migrantiem doties uz ES pamudinājusi Baltkrievija.

Oktobra pirmajās dienās no Irākas, Jemenas un Sīrijas nākušo nelegālo imigrantu skaits sasniedza jaunu nedēļas nogales rekordu, paziņojusi Vācijas policija, runājot par situāciju uz Polijas un Vācijas robežas.

Pēdējo mēnešu laikā tūkstošiem migrantu centušies no Baltkrievijas nelikumīgi iekļūt ES dalībvalstīs Latvijā, Lietuvā un Polijā. Brisele uzskata, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms speciāli organizē šo nelegālo imigrantu plūsmu, lai atriebtos ES par sankcijām.

Vācijai ir aptuveni 460 kilometrus gara robeža ar Poliju.

Policija Brandenburgā šodien ziņoja, ka kopš piektdienas Vācijas robežu mēģinājis šķērsot 251 cilvēks. Savukārt Saksijā policija ziņoja, ka notvērusi 76 nelegālos imigrantu, bet Mēklenburgā-Priekšpomerānijā policija tikmēr pārtvērusi 55 migrantus.

Vācijas kanclere Angela Merkele septembrī vizītē Varšavā aicināja Baltkrieviju palīdzēt migrantiem tā vietā, lai sūtītu tos pāri robežai uz ES.

Polija uz 400 kilometrus garo robežu ar Baltkrieviju ir nosūtījusi tūkstošiem karavīru, lielā robežas posmā uzslējusi dzeloņstiepļu žogu, kā arī pierobežos zonā izsludinājusi ārkārtas situāciju, liedzot tur uzturēties žurnālistiem un aktīvistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu