FOTO ⟩ "Man gribējās dziedāt vēl vairāk, lai viņa tā teiktu atkal." Dons atklāti pastāsta, ka sācis dziedāt simpātijas dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pašmāju dziedātājs Dons (Arturs Šingirejs) raidījumā ""Jā" ar Rimantu Ziedoni" atklāja vēl nedzirdētus faktus par bērnību un to, kā uzsācis savu mūziķa karjeru. 

Dons atklāj, ka pirmo reizi viņa balsi pamatskolā izdzirdējusi kāda meitene, kura viņam tolaik iekritusi sirdī.

"Ja nemaldos, 9. klasē viena meitene nofiksēja, ka man patīk dziedāt. Tā meitene man patika un viņa dzirdēja, kā es dziedu. Un viņa skaļi klasē pateica skolotājai: "Arturam ir tāda balss, skolotāj, ja jūs dzirdētu!" 

Un tad man gribējās dziedāt vēl vairāk, lai viņa tā teiktu atkal.

Es nedziedāju tāpēc, ka domātu tolaik, kā izmācīties par dziedātāju, es gribēju izpatikt tai meitenei. Tas man deva lielu baudījumu.

Mūziķis piebilst, ka varējis iemīļotajai meitenei dziedāt romances: "Starp citu, es dziedāju "Dzimto valodu". Mums skolā bija radiomezgls, un es dziedāju pa virsu ierakstam pilnā balsī. Un to mēs atskaņojām pa radiomezglu starpbrīžos."

Jautāts par to, no kurienes radusies Dona muzikalitāte, dziedātājs piebilst, ka noteikti no ģimenes.

"Mammīte bija dziedātāja un spēlēja akordeonu, tētis spēlēja ģitāru. Es teiktu, no tēva vairāk tas nāk. Tēvs bija baltkrievs, tās slāvu asinis. Un mājas ballītēs bija tā lielā viesmīlība.

Mamma bija izteikta latviete. Ballīšu garu, viesmīlību mājās uzturēja tēvs.

Viņš pats mājās taisīja vīnu un uzcienāja ar to viesus. Viņs arī taisīja degvīnu. No plūmēm un no āboliem. Un tad bija ciemiņiem jādegustē. Un, protams, visur cauri vijās dziesmas. Bija arī krievu romances un ukraiņu dziesmas, bija latviešu tautasdziesmas.

Tas man, iespējams, uzspieda to zīmogu, kas tad ir vērtības. Viena vērtība ir tā kopā sanākšana un dziedāšana. Un koncertos es tieši tā arī jūtu – mēs kopā sanākam, kopā dziedam, priecājamies, raudam. Beigās iznācis, ka bijusi laba diena. Varbūt tas neļāva mest plinti krūmos, kādām lielākām problēmām esot," sacīja Dons. 

Pilnu interviju ar mūziķi Donu lasi šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu