Igaunijas policija autobusā Rīga - Tallina aizturējusi nelegāli ieceļojušu Irākas pilsoni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars

Igaunijas policija, pārbaudot maršruta autobusa Rīga-Tallina pasažierus, atklājusi un aizturējusi Irākas pilsoni, kas Eiropas Savienības teritorijā iekļuvis pāri Baltkrievijas robežai un Igaunijā ieradies no Latvijas.

Policisti svētdien netālu no Pērnavas apturējuši un pārbaudījuši autobusu, kurā 25 gadus vecs Irākas pilsonis viņiem uzrādījis svešu personas apliecību.

"Policisti vīrieti nogādāja Pērnavas iecirknī, un mēs pašlaik cenšamies noskaidrot, kur viņš dabūjis šo dokumentu," pastāstījis Policijas un robežsardzes departamenta Rietumu prefektūras robežsardzes un migrācijas uzraudzības nodaļas vadītājs Margo Peterss.

Pēc viņa teiktā, irākietis nav plānojis palikt Igaunijā.

"Vīrietis patvaļīgi atstājis izmitināšanas centru Latvijā, kur viņš augustā ieradās no Baltkrievijas. Kā stāsta pats vīrietis, viņš no Latvijas gribējis nokļūt Tallinā, lai tālāk dotos pie sava Zviedrijā dzīvojošā radinieka," norādījis Peterss.

Igaunijas policija pašlaik risina sarunas ar Latvijas varasiestādēm par viņa nosūtīšanu atpakaļ.

Kā pastāstījis Peterss, ņemot vērā migrācijas spiedienu, ko pieredz Latvija un Lietuva, Igaunijas policisti kontrolē cilvēku pārvietošanos Latvijas robežas tuvumā.

"Jau vairākus mēnešus mēs norīkojam pie Igaunijas un Latvijas robežas papildu patruļas, lai pārbaudītu automašīnas un cilvēkus, kas valstī iebrauc no Latvijas, un (..) neļautu veidoties nelegālās migrācijas koridoriem neatkarīgi no tā, vai Igaunija tiek uzlūkota kā tranzīta mērķis vai kā galapunkts. Policija izturas nopietni pret katru gadījumu, mēs ik dienas izvērtējam situāciju un attiecīgi rīkojamies," viņš norādījis.

Kopš augusta vidus, kad Igaunijas policija pastiprināja iekšējās robežas kontroli, robežas šķērsošanas punktos pārbaudīti kopskaitā 168 844 cilvēki un 87 539 transportlīdzekļi, bet Tallinas ostā, kas ir viena no galvenajām Igaunijas robežas šķērsošanas vietām, policija ik dienas pārbauda gandrīz 85% pasažieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu