Pavļuts: Stingrāku lēmumu pieņemšana saistībā ar Covid-19 ir iekavēta (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniels Pavļuts
Daniels Pavļuts Foto: Paula Čurkste/LETA

Stingrāku lēmumu pieņemšana, kas līdz šim nav bijusi objektīvi politiski iespējama, ir noteikti iekavēta, un pašreizējā kritiskā situācija ir tāda, par kuru Veselības ministrija (VM) ir brīdinājusi daudzu nedēļu garumā, žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Mūsu prognozes nav mainījušās - tās ir piepildījušās," izteicās ministrs, uzsverot, ka tāpēc VM vērtējumā ir ārkārtīgi būtiski, lai lēmumi sakarā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu tiktu pieņemti šonedēļ un stātos spēkā nākamnedēļ.

Otrdienas Ministru prezidenta Krišjānis Kariņa (JV) sasauktajā Krīzes vadības padomes (KVP) sēdē pie konkrētiem risinājumiem nonākt vēl neizdevās, taču nolemts par spriest ceturtdien.

Šajā sakarā Pavļuts skaidroja, ka "šodien KVP tika uzklausīts sākotnējais ekspertu ziņojumus, priekšlikumu kopums, un pēc diskusijām speciālistiem tika uzdots sagatavot alternatīvu scenāriju izvērtēšanai". Pēc ministra paustā, šobrīd nepieciešams sabalansēt potenciālos lēmumus ar vairākiem faktoriem, tostarp, kā tie skars konkrēti vakcinētos vai nevakcinētos un kā panākt vēlamo rezultātu - slimnīcu noslodzes mazināšanu.

"Speciālisti gatavo papildus uzdotu scenāriju - priekšlikumi tiks vērtēti, sākot no rītdienas līdz ceturtdienai," piebilda ministrs.

Jau ziņots, ka KVP sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka "pašlaik ir nepieciešama ikviena cilvēka izlēmīga rīcība, lai samazinātu Covid-19 izplatību".

Tāpat vēstīts, ka Pavļuts pirmdien valdības koalīcijas sanāksmē solīja aicināt skatīt jautājumu par daudz stingrāku drošības pasākumu ieviešanu. Viņš norādīja, ka Covid-19 situācija Latvijā turpinājusi strauji pasliktināties arī nedēļas nogalē. Piektdien hospitalizēto skaits pārsniedza 500, bet otrdien - jau pārsniedz 600.

Latvijas Ārstu biedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija pieprasa valdību nekavējoties rīkoties un ieviest stingrus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Arī Pārresoru koordinācijas centra koordinētās akadēmiskās vides ekspertu grupa aicina Ministru kabinetu iespējami īsā laikā sagatavot stingru pasākumu kopumu Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Kā ziņots, pie vakcinācijas projekta strādājušais epidemiologs Ņikita Trojanskis sociālajos tīklos paudis, ka Covid-19 pašlaik Latvijā ir nekontrolēti izplatījies, tāpēc reizi mēnesī uz nedēļu vai ilgāk būtu jāievieš stingri "lokdauni", kas varētu turpināties līdz nākamā gada janvārim.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu