Krievija draud "Facebook" ar milzīgu sodanaudu par satura nedzēšanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Getty Images

Krievija otrdien draudējusi piemērot ASV interneta gigantam "Facebook" līdz šim lielāko sodanaudu par satura nedzēšanu pēc varasiestāžu prasības.

Krievijas informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienests "Roskomnadzor" paziņoja, ka ir izstrādājis jaunu protokolu, lai sodītu "Facebook", jo tas atkārtoti ignorējis Krievijas varasiestāžu prasības aizvākt no "Facebook" un "Instagram" informāciju, ko varasiestādes uzskata par pilsoņiem bīstamu.

"Roskomnadzor" paziņoja, ka sodanauda būs līdzvērtīga pieciem līdz 10% no "Facebook" gada ieņēmumiem, bet nepaskaidroja, vai runa ir par ieņēmumiem Krievijā vai pasaulē.

Saskaņā ar biznesa laikraksta "Vedomosti" publiskoto informāciju "Facebook" Krievijā nopelna desmitiem miljardiem rubļu gadā.

"Roskomnadzor" paziņoja, ka konkrētu sodanaudas apmēru noteiks tiesa.

Krievija regulāri vēršas tiesās pret ārvalstu tehnoloģiju kompānijām, sevišķi sociālajiem tīkliem par satura nedzēšanu pēc varasiestāžu prasības.

Kremļa kritiķi uzskata, ka valdība izmanto par ieganstu nepilngadīgo aizsardzību un cīņu pret ekstrēmismu, lai aizvāktu saturu, kas saistīts ar opozīciju.

Krievija jau ir piemērojusi "Facebook" sodanaudas kopumā par 90 miljoniem rubļu, tostarp par satura nedzēšanu.

Krievija šogad arī pastiprināja kontroli pār ASV bāzētajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, apsūdzot tos par iejaukšanos valsts iekšējās lietās.

Protestos opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam janvārī varasiestādes apsūdzēja interneta platformas par jaukšanos Krievijas iekšējās lietās, nedzēšot ierakstus, kuros nepilngadīgie aicināti piedalīties demonstrācijās. Pagājušajā mēnesī Krievijas varasiestādes apsūdzēja ASV sociālo mediju kompānijas par jaukšanos parlamenta vēlēšanās un izsauca ASV vēstnieku Maskavā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu