Gados jauns vīrietis aizdedzina Katlakalna evaņģēliski luterisko baznīcu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nedēļas nogalē kāds ļaundaris aizdedzinājis Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas fasādi un tad nekavējoties meties prom no notikuma vietas, taču videokameras viņu fiksējušas – ļaundaris ir gados jauns vīrietis, vēsta "Degpunktā".

Naktī uz svētdienu – 3. oktobri – kāds jauns vīrietis tumsas aizsegā gāja pa mežu Ķekavas pagastā. Viņš mērķtiecīgi virzījās uz Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas pusi. Piegājis pie tās vārtiņiem, nelūgtais viesis nonāca video novērošanas kameru redzeslokā. Viņa turpmākā rīcība šokēja draudzes locekļus.

"Kameras piefiksējušas vienu jauna gadagājuma cilvēku, kurš veikli ticis pāri žogam," stāsta draudzes priekšnieks Dzintars, piebilstot, ka ļaundaris aizdedzināja divas degmaisījuma pudeles un, paskrienot uz priekšu, tās meta pret baznīcu. Kā notikušā liecība ir uz celtnes sienām redzamiem pleķi.

Bojājumi celtnei varēja būt smagāki, taču degšana nepieņēmās spēkā. Par to gan draudze, gan baznīcas apmeklētāji ir atviegloti. Dzintars stāsta, ka senās koka durvis būtu sāpīgs zaudējums. Baznīca pati esot vēsturiska – celta 1794. gadā, un viens pirms dažiem gadiem pabeigta tās restaurācija, tajā skaitā atjaunojot arī durvis.

Esot patiesi grūti izprast vīrieša destruktīvās rīcības motīvu, apgalvo draudzes priekšnieks. Ļaunprātīgā dedzināšana ir negaidīta, jo draudi vai nelabvēļu kritika pret kopienu iepriekš nav izskanējuši.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu