VIDEO ⟩ Juglā pensionāre nosmok ugunsgrēka dūmos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji
Ugunsdzēsēji Foto: Wikimedia Commons

Kāda nama Juglas mikrorajonā izcēlās ugunsgrēks un tā iemītniece – kāda pensionāre – nosmaka dūmos, iekams ugunsdzēsēji paspēja viņu glābt, vēsta "Degpunktā".

Iespējams, šis stāsts nenonāktu raidījumā "Degpunktā", ja attiecīgā nama iedzīvotāja būtu savlaicīgi parūpējusies par dūmu detektora iegādi. Tieši šī nelielā ierīce varēja pasargāt pensionāri no nosmakšanas draudiem un izglābtu viņas dzīvību. Diemžēl dūmu detektora konkrētajā dzīvoklī nebija un sekas ir dramatiskas.

Ugunsgrēks daudzstāvu nama Brīvības gatvē dzīvoklī lēnām izplatījās vairākas stundas, bet dūmus un liesmas neviens no kaimiņiem nejuta un neredzēja. Šīs bija viens no retajiem gadījumiem, kad telpas, kur iekuras liesma, bija hermētiski noslēgtas, proti, visi dzīvokļa logi un durvis bija cieši aizvērti un kodīgie dūmi kāpņutelpā tikpat kā neienāca. Kaut ko nelāgu apkārtējie pamanīja īsi pirms plkst. 1.00 naktī. Blakus dzīvojošie sarosījās kāda dīvaina trokšņa jeb čērkstoņas dēļ.

Kaimiņš stāsta, ka dzirdējis tādu skaņu it kā žurkas vai tarakāni skraidītu pa sienām. Sākumā nevarēja saprast, kas noticis, bet tad sajuta deguma smaku, bet, izejot no dzīvokļa, bija redzams, ka visa kāpņutelpa bjusi vienos dūmos.

Uzreiz kļuva skaidrs, ka bez palīdzības neiztikt. Kaimiņš, steidzīgi kāpjot lejā pa trepēm, zvanīja glābšanas dienestam, vienlaikus modinot citus iedzīvotājus. Jāsaka, ka ugunsdzēsējiem šajā izsaukumā negāja gludi, vīri sākotnēji sastapušies ar grūtībām, kas bija saistītas ar dažu iedzīvotāju neapdomīgu rīcību.

Kaimiņš stāsta, ka sieviete esot aizmigusi uz dīvāna, kurš sācis degt, visa mēbeles priekša esot nodegusi. Glābēji sievieti nonesa lejā, bet tur vairs nebijis ko glābt, secina kaimiņš.

Mierīgi aizmigt iedzīvotāji varēja tikai pēc plkst 03.00 naktī, kad lielākā daļa dienestu, izņemot policijas izmeklētājus, devās prom. Oficiālais postažas cēlonis vēl nav noskaidrots.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu