Ārstu biedrība pārmet politiķiem vilcināšanos lēmumu pieņemšanā un neieklausīšanos mediķos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Ārstu biedrības galvenais uzstādījums Covid-19 radītās situācijas normalizēšanai veselības aprūpē ir sabiedrības nevajadzīgu savstarpēju kontaktu samazināšana par 40-60%, turklāt ierobežojumus vajadzētu noteikt arī pret vīrusu potētajiem, jo vakcinēto un nevakcinēto plūsmas ir grūti izkontrolējamas, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis.

Latvijas Ārstu biedrības pārstāvji trešdien, 5. oktobrī, rīkos preses konferenci, kurā informēs, ko sagaida no valdības, lai risinātu Covid-19 dēļ samilzušo situāciju veselības aprūpē, kad slimnīcās nonāk arvien vairāk vīrusa skarto pacientu.

"Ekspertu grupa ir ziņojusi valdībai par katastrofālu situāciju, bet pretī mēs dzirdam pavisam neskaidrus argumentus vai mēģināšanu iebilst tam, ko saka eksperti. Līdz ar to mēs esam nolēmuši vērsties pie sabiedrības un skaidrot, ko mēs sagaidām no politiķiem," par šodien rīkotās konferences iemesliem informēja Fūrmanis.

Fūrmanis arī uzsvēra, ka valdības iecere noteikt dažādus ierobežojumus potētajiem un nepotētajiem nedos rezultātu, jo tos būs grūti izsekot.

"Šobrīd situācija ir tāda, ka mēs nevaram nodalīt vienu vai otru plūsmu [vakcinētos un nevakcinētos]. Atsevišķi ierobežojumi, ko plāno īstenot politiķi, nebūs izkontrolējami un nedos efektu uz inficēto skaita samazināšanu,"

viņš sacīja.

Viņš neizslēdza, ka tāpēc ierobežojumus būtu jāattiecina arī uz vakcinētajiem un uzsvēra, ka mediķu galvenais uzstādījums ir panākt, ka par 40-60% tiek ierobežots nevajadzīgu kontaktu skaits.

Fūrmanis ieskicēja, ka uzņēmumiem, kur tas ir iespējams, pēc iespējas būtu jāstrādā attālināti, tāpat vajadzētu lēmumus, kas skar notiekošo sabiedriskajā transportā, izklaides vietās, iespējams – arī ēdināšanas iestādēs un daudzviet citur, tomēr par precīzāku mediķu redzējumu solīja informēt gaidāmajā konferencē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu