VIDEO ⟩ Informē par balstvakcīnas pret Covid-19 nodrošināšanu atsevišķām iedzīvotāju grupām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģimenes Vakcinācijas centra vadītāja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, bērnu infektoloģe Dace Zavadska.
Ģimenes Vakcinācijas centra vadītāja Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, bērnu infektoloģe Dace Zavadska. Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien plkst. 11 notiks attālināta preses konference, kurā tiks sniegta informācija par balstvakcīnas pret Covid-19 jeb tā saucamās trešās devas piedāvāšanu vairākām iedzīvotāju grupām, informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļa.

No šodienas vakcīnas papildu deva tiek piedāvāta iedzīvotājiem vecumā no 65 gadiem, veselības aprūpes nozares darbiniekiem un pieaugušiem sociālās aprūpes centru un pansionātu klientiem.

Preses konferencē piedalīsies Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska, Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča un Labklājības ministrijas sociālo pakalpojumu departamenta direktors Aldis Dūdiņš.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) otrdienas valdības sēdē skaidroja, ka vakcinācija pret Covid-19 ar papildu devu tiek rekomendēta personām, kas vecākas par 65 gadiem, pieaugušajiem sociālās aprūpes centru un pansionātu klientiem. Balstvakcināciju varēs veikt tad, kad būs pagājuši seši mēneši pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas.

VIDEO: Preses konferences ieraksts

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu