VIDEO ⟩ Latvijas Ārstu biedrība informē par veselības aprūpes sistēmas pārslodzi (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Apollo.lv kolāža

Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) aicina uz preses konferenci, kurā informēs par veselības aprūpes sistēmas pārslodzi un visu kopīgo atbildību sabiedrības veselības nodrošināšanā. Preses konference notiks 6. oktobrī plkst. 13.30.

Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju Latvijā, valdība jau šobrīd ir pieļāvusi nekontrolētu Covid-19 izplatību sabiedrībā. Tāpēc veselības nozares eksperti uzskata, ka politiķiem ir jābeidz pandēmiju izmantot politiskās cīņās un jāglābj veselības sistēma no sabrukuma.

"Ir pēdējais brīdis, kad, gan politiķiem, gan sabiedrībai ir beidzot jāieklausās veselības aprūpes profesionāļos, kas brīdina, ka tik augsta saslimstība Latvijas situācijā nav pieļaujama, un to ar jebkādiem līdzekļiem ir jācenšas samazināt," raksta LĀB.

Eksperti uzskata, ka ierobežojumiem īslaicīgi būtu jāskar gan vakcinētos, gan nevakcinētos, jo slimība pašlaik nekontrolēti izplatās visur. Vienlaikus ir jāintensificē vakcinācija un jāglābj Latvijas cilvēki, kas turpmākajās nedēļās var saslimt un nomirt no koronavīrusa.

Preses konferences dalībnieki:

  • Dr. Roberts Fūrmanis, LĀB viceprezidents, anesteziologs - reanimatalogs;
  • Prof. Alvils Krams, LĀB valdes loceklis, pneimonologs;
  • Dr. Kārlis Rācenis, LĀB valdes loceklis, nefrologs;
  • Liene Cipule, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore;
  • Prof. Uga Dumpis, Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs, infektologs;
  • Dr. Ainis Dzalbs, Lauku ģimenes ārstu asociācijas valdes loceklis, ģimenes ārsts.

Tiešraides arhīvs: LĀB preses konference 

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu