FOTO ⟩ Pašmāju slavenības pulcējas filmas "Wild East. Kur vedīs ceļš" pirmizrādē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Wild. East Kur vedīs ceļš" filmas pirmizrāde
"Wild. East Kur vedīs ceļš" filmas pirmizrāde Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kinoteātrī "Splendid Palace" šodien pirmizrādi piedzīvoja režisora Matīsa Kažas kinolente "Wild East. Kur vedīs ceļš".

Līdz ar kinolentes nonākšanu uz Latvijas kinoteātru ekrāniem, skatītājus sagaida tikšanās ar radošo grupu visas nedēļas garumā. 7.okotbrī kinoteātros "Apollo kino" un "Forum Cinemas" notiks pirmizrāde un saruna ar radošo komandu.

Filma 8.okotbrī tiks izrādīta "Cinamon Alfa" un "Kino bize", kur pēc filmas seansa notiks saruna ar kinolentes radošo komandu. Tāpat filmu varēs noskatīties 9.okotbrī Liepājā un Ventspilī, kur arī notiks tikšanās ar filmas komandu un 10.oktobrī tā viesosies Talsos. Savukārt no 11.oktobra filma būs skatāma visā Latvijā.

Filmas darbība risinās 19.gadsimta otrajā pusē, kad no baltvācu barona muižas īsi pirms kāzām pazūd topošā līgava. Eva ir aristokrāte, jauniete, kura uzaugusi baltvācu barona aizbildnībā. Īsi pirms plānotajām laulībām ar kādu savdabīgu Vīnes grāfu, Eva un viņas guvernante Magda nolemj pretoties barona iecerēm un īsteno bēgšanas plānu.

Taču notiekošajā negaidīti iesaistās latviešu zemnieks Mikus, kuru tur aizdomās par jaunās dāmas nolaupīšanu. Barona rokaspuiši, valsts kriminālizmeklētājs, ungāru kovbojs un citi varoņi dodas ceļā, lai pazudušos jauniešus atrastu, jo Eva, kā izrādās, ir lielu bagātību mantiniece.

Lomas filmā atveido Žanete Zvīgule, Toms Veličko, Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Egons Dombrovskis, Andris Keišs, Niklāvs Kurpnieks, Agnese Budovska, Inese Kučinska, Jānis Skutelis, Aldis Siliņš un citi.

Filmas producējošās kompānijas ir "Fenixfilm" un "Deep Sea Studios", galveno radošo komandu veido režisors, producents un scenārists Kaža, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, grima māksliniece Dzintra Bijubena, montāžas režisors Gatis Belogrudovs, skaņu režisors Aleksandrs Vaicahovskis, komponisti Miķelis Putniņš un Simons Gampers, scenāriste Ilze Akmentiņa, producentes Una Celma un Dace Siatkovska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu