Raidījums: Aptuveni 600 ugunsdzēsēju Latvijā negrasās vakcinēties pret Covid-19 (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Aptuveni 600 ugunsdzēsēju nekādā gadījumā negrasās vakcinēties pret Covid-19 un var zaudēt darbu, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

No operatīvajiem dienestiem mazākā vakcinācijas aptvere pret Covid-19 ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Vairāki simti darbinieku apgalvo, ka nevakcinēsies nekādā gadījumā.

Vislielākā pretestība pret Covid-19 vakcināciju VUGD ir Kurzemē, otrajā vietā – Latgale. Vairāki simti darbinieku ir paziņojuši, ka nevakcinēsies nekādā gadījumā. Tas varētu nozīmēt – ja vakcinācija dienestā būs obligāta, vairākas struktūrvienības nāksies slēgt.

Pāris mēnešos ir liels progress – tā vakcinācijas aptveri ugunsdzēsēju rindās vērtē dienesta priekšnieka vietnieks. Ja vasarā tie bija 30%, tad tagad vakcinēti 54%, izslimojuši 6%. Tomēr uz pārējo operatīvo iestāžu fona skats ir bēdīgs, pat pēc skaidrojošas kampaņas ugunsdzēsēju avīzē, un infektologu skaidrojošajām vizītēm dienestā nav vakcinēti 40% ugunsdzēsēju.

"Tad var sekot mūsu rīkojumi par papildu virsstundu darbu. No tā budžeta, kas pieejams, var pietrūkt, vajadzētu vērsties Iekšlietu ministrijā (ieM) un prasīt finansējumu par virsstundu apmaksu," skaidro VUGD priekšnieka vietnieks Mārtiņš Baltmanis.

Dezinformācijas ietekme kopumā, dezinformācijas apjoms sociālajos tīklos, sekojot personāžiem, tiek ierauts šādā burbulī, kur saņem tikai negatīvās ziņas, mazāk to skaidrojumu, ko tad nozīmē vakcinācija.

No 900 patlaban vēl aizvien nevakcinētajiem apmēram 600 ugunsdzēsēju apgalvo, ka nevakcinēsies nekādā gadījumā, pat, ja tā būs obligāta prasība. Ja vakcinācijas vai izslimošanas fakts būs obligāts priekšnoteikums darbam, vairāki simti darbinieku aizies, pieaugs slodze vakcinētajiem un izslimojušajiem glābējiem, var nākties slēgt struktūrvienības, kur mazāk darāmā, un lielāka slodze pārējiem.

Plašāk skaties "TV3 Ziņas" sižetā:

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu